Jullie waren mijn lichtpuntjes

Fetsje 13 feb 2017

Ik kan niet zo goed in slaap komen door de geluiden van mijn infuus en de airco in het ziekenhuis, dus leek het me wel leuk om wat positiviteit de wereld in te strooien. Mijn geduld wordt de laatste tijd flink op de proef gesteld. Toch wil ik jullie een aantal leuke dingetjes vertellen. Ik ben geopereerd aan mijn keelamandelen. Mijn eerste operatie ooit en ik was dan ook super nerveus. Lichtelijk angstig ging ik onder narcose, toch wel een beetje bang voor hoe ik wakker zou worden. Het wakker worden was speciaal: Ik hoorde een baby naast mij huilen op de verkoeverkamer. In eerste instantie vond ik dat heel zielig, zo klein en dan zo vroeg al een operatie ondergaan! Tot ik het enthousiasme van de ouders hoorde en besefte dat het om een geboorte ging. “Zeven pond!” (Als ik dat met mijn warrige narcose-hoofd goed onthouden heb). Ik kon mijn ogen amper openen, of ik vroeg de zuster al wat het geworden was, de zuster keek me vervolgens wat verbijsterd aan en vroeg of ik de baby bedoelde. Tja, van mijn keelamandelen viel niet veel meer te maken en ik knikte: ”Het is een meisje, Stella.” Latijn voor ‘ster’. Ik hoop dat je mag stralen Stella! Jij hebt het wakker worden voor mij in ieder geval wat ‘shinender’ gemaakt. En ik weet zeker dat je voor velen het lichtpuntje gaat zijn. Na een week leek het beter te gaan. Tot ik zondagavond laat wakker werd: Shit, een nabloeding. Moest ik met mijn roze teiltje vol bloed naar de spoedeisende hulp, is mijn KNO-arts toen uit bed gelicht en ben ik ‘s nachts om 1 uur weer geopereerd. Jammer dat je er toen niet was, Stella, de verkoever was verlaten. Maar mijn moeder en een onwijs lieve zuster brachten mij toen weer naar de afdeling.
Om het verhaal even af te maken met de term ‘drie keer is scheepsrecht’, afgelopen donderdag proefde ik weer bloed en ja… Het stroomde weer. Ik moest helaas weer onder het mes.
Geloof het of niet, er was dit keer weer iemand die het wakker worden op de verkoeverkamer speciaal maakte. Ik hoorde weer gehuil én een enthousiaste vader die zijn hele familie aan het bellen was: Cato is geboren! “Ja, met C, A, T, O” Opnieuw een Latijnse naam. Terwijl ik wederom niet in slaap kon komen in het ziekenhuis, zocht ik de betekenis op: Het betekent ‘wijs’. Bring it on girl! Laat jouw wijsheid de wereld een beetje mooier maken! Dankbaar ben ik, dat deze twee meiden mij toch enigszins stralend wakker hebben laten worden, mocht ik toch even gezelschap zijn van hun eerste uren. Jullie waren mijn lichtpuntjes.