Ik ben het spuugzat

Henny A.J. Kreeft 14 feb 2017

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver, de ‘grote leider’ op rechts was zijn troon afgekomen en was genegen om een journalist te woord te staan. En meneer ging weer los en ik ben zijn woorden zo spuugzat. Het is in Nederland zo dat zogenaamde haatzaaiende (meestal Salafistische) imams het land niet in mogen komen en zeker niet mogen prediken, maar rechts populistische politici krijgen overal het podium om hun haatzaaiende woorden de media in te gooien.

Zondagochtend 12 februari had de omroep Wakker Nederland een interview met de leider van de PVV, Geert Wilders en na de verwelkoming kon hij zijn gang weer gaan. Aanvallen op de Islam, het verbieden van de heilige Qur’an en moskeeën sluiten. Maar meneer ging nog verder door aan te geven dat de Islam nog gevaarlijker is dan het nazisme. Hoe krijgt deze man het in zijn hoofd om zulke onzin uit te kramen? Waar haalt hij de wijsheid vandaan? Heeft hij wel eens de Qur’an gelezen? Ik geloof er namelijk niets van dat hij het heilige boek van de moslims ooit van dichtbij heeft gezien.

Islamisering
In het interview geeft Geert Wilders aan “De islam is een ideologie die wij niet meer moeten toestaan. Als er in Nederland nazi-kerken zijn, dan zou de wereld te klein zijn. De islam is zo nodig nog gevaarlijker. We moeten ons verweren tegen de islamisering van Nederland. Ik vind dan ook dat wij onze grenzen weer moeten bewaken. Zorgen dat de mensen niet binnenkomen. Anders bestaan wij aan het einde van deze eeuw niet meer.”

Als meneer Wilders de cijfers eens behoorlijk had bekeken en begrepen, dan was er misschien een mogelijkheid geweest dat hij begreep dat het aantal moslims in Nederland nauwelijks toeneemt, hooguit een klein percentage, maar zeker niet zoals hij ons probeert te doen geloven. Dus de woorden ‘Islamisering van Nederland’ is gewoon uit de Wilderse grote duim gezogen. Sterker nog: gevoelsmatig vind ik dit haatzaaien en dit wordt nog sterker door zijn woorden: “ Dit land is gekaapt en wij moeten ons land terugveroveren” “Wij raken onze cultuur kwijt. De islam hoort niet in Nederland.”

Misschien heeft deze populist het nog niet begrepen: de Islam hoort bij Nederland en zal er ook blijven, hoe hard meneer ook staat te blèren. Ik ben het spuugzat dat dit soort populistische politici hier hun haat kunnen blijven zaaien, zonder respect voor mede-Nederlanders.