Doe eens wat meer moeite voor elkaar!

Hans B 13 feb 2017

Het kan aan mij liggen hoor. Misschien ben ik ouderwets ingesteld, wil ik te graag in een ideale wereld leven, wint mijn romantische ziel elke keer weer de discussie van het stukje ratio. Maar het lijkt wel of steeds minder stellen moeite voor elkaar willen doen. Het is een feit dat de wegwerprelaties een steeds grotere trend aan het vormen zijn en de duurzame “love you forever” relatie een minder belangrijke rol in deze samenleving aan het innemen is

Ik ga niet roepen vroeger dit en vroeger dat. Die tijd was heel anders en valt absoluut niet te vergelijken met de hedendaagse wereld waar we deel van uitmaken.
Maar spijtig is het zeker dat het tegenwoordig belangrijker lijkt er een egocentrisch standpunt op na te moeten houden in plaats van moeite te doen voor elkaar en samen naar een compromis te werken.
Het lijkt zo simpel, geven en nemen. Maar als ik zo om mij heen kijk is ‘nemen’ veruit favoriet en blijkt ‘geven’ een gebruiksaanwijzing te hebben die in alle talen is geschreven behalve een begrijpelijke.
Ander belangrijk punt naar mijn bescheiden mening is om elkaar te blijven verrassen en verbazen in je relatie. Ik ben geen psychiater, geen relatietherapeut of op wat voor manier dan ook een professional die geliefden aan het eind van hun latijn weer op weg probeert te helpen.
Wel zou ik mij in de categorie ervaringsdeskundige willen scharen. Wij mogen bijna ons 26-jarige jubileum vieren, hebben in die tijd natuurlijk ook de nodige shit meegemaakt, zijn het ontelbare momenten niet met elkaar eens geweest, hebben stomme dingen gedaan (maar nog altijd waren die speakers het waard om een week geen woord met elkaar gewisseld te hebben) en het aantal “sorry schat” loopt in de honderden.
Maar de momenten dat we elkaar op een positieve manier verrast hebben, elkaar diep in de ogen kijken en daar kriebels in onze buik aan overhouden, de grootste lol beleven aan het voorbereiden van een uitstapje dat geheim moet blijven voor de ander, een simpel kaartje schrijven maar met de woorden elkaar zo weten te raken dat een knuffel van 10 minuten eigenlijk niet genoeg is of een simpel gebaar van een kopje koffie als je geliefde net wakker wordt. Juist die momenten zijn de kers op de taart en zorgen ervoor dat “love you forever” een missie blijft die uiterst serieus genomen moet worden.