De internetbedreiger
De internetbedreiger slaapt meestal uit. Hij bedreigt vanuit huis. Als “thuiswerker” hoeft hij niet vroeg met het openbaar vervoer. Toch stuurt hij enkele keren per maand een anonieme dreigmail naar de staatssecretaris die voor de NS verantwoordelijk is. Uit solidariteit met de werkenden. Zelf heeft hij geen baan. De internetbedreiger is handig genoeg met zijn computer om op de het internet anoniem mensen te treiteren en te bedreigen maar hij wil niet voor een baas werken. Dan wordt hij toch maar weer bedonderd. Zijn vrouw is vertrokken. Zij bedroog hem, dat weet hij zeker. Voor haar maakt hij een uitzondering van zijn gewone dagelijkse internet routine. Hij bedreigt haar met sms-jes. Die trut heeft geen computer.
De internetbedreiger vindt dat hij mensenkennis heeft. Eigenlijk is niemand te vertrouwen. Hij leest geen kranten en kijkt geen actualiteiten programma’s want hij weet allang hoe het zit. Door een enkele tweet of facebookbericht is hij op de hoogte van alles wat er in de wereld gebeurt. Dan volgt zijn dodelijke commentaar. Achtergrond informatie heeft hij daarvoor niet nodig. De zakkenvullers en plucheklevers maken fouten en moeten worden gestraft. Achteraf weet hij het altijd beter. Hij zal ze wel eens vertellen wat ze hadden moeten doen. De internetbedreiger is een professionele koe-in-de-kont-kijker.
De internetbedreiger laat de Tweede Kamerverkiezing op 15 maart 2017 aan zich voorbij gaan. Stemmen heeft geen zin. De heren in Den Haag hebben het toch allang onder elkaar geregeld. De enige manier om echt invloed uit te oefenen is via twitter, facebook en zijn anonieme e-mailtjes. Daar hoeft hij de deur niet voor uit. Nederland heeft een sterke man nodig en dat is hij, achter zijn pc. Wie niet naar hem wil luisteren is fout. De wereld is zwart en wit, grijstinten ziet hij niet op zijn scherm.
Hij zal vandaag nog even e-mails schrijven aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister-president; De AOW-leeftijd moet omlaag want anders…. Dat internet bedreigen is zwaar werk. Dat houdt hij nooit tot zijn 67ste vol.