Hysterische schildklier

judfrik 2 jan 2017

Op de rand van de dood heb ik gebalanceerd. Al mijn witte bloedlichaampjes die virussen en ziektekiemen moeten bestrijden waren dood. Hoe heeft het zover kunnen komen?
Een klein kliertje in mijn hals, de schildklier, was op hol geslagen. Ik heb het lang ontkend, want ik leefde gezond en wilde niet geloven dat ik ziek was. Toen ik dus eindelijk bloed ging prikken, wist ik behoorlijk zeker dat het mijn schildklier was, want ik had een dikke bobbel in mijn hals en mijn conditie was helemaal weg.

Een doorverwijzing naar de internist.
Een simpele oplossing.
Elke dag een pilletje slikken.
Elke dag een beetje minder buiten adem.
Elke dag minder oververhit.

Maar elke dag ongemerkt zieker.
Een 1 op 1000 kans op een vervelende bijwerking trof mij. Het kleine witte onschuldige pilletje triggerde een reactie in mijn witte bloedlichaampjes. Er werden geen nieuwe aangemaakt en de bestaande gingen dood.

Nul weerstand.

Acuut stoppen met de medicijnen.
Witte bloedlichaampjes werden weer aangemaakt.
Door het oog van de naald.

De schildklier ging weer sneller.
En dan loop je tegen een muur op. Er zijn geen alternatieve medicijnen, althans niet voor mensen die allergisch zijn voor het eerste soort. Ik wilde weten wat de oorzaak was van mijn te snelle schildklierwerking. De medische zorg in Nederland weet het niet. De schildklier is een onbegrepen orgaan. Ik ging zelf op onderzoek uit en stuitte op Eppstein Barr, een virus dat 90 % van de bevolking in zich heeft, wat vaak slaapt, maar soms actief wordt en dan kan je problemen in je lijf krijgen. Pfeiffer is algemeen bekend, maar wat vind je van een griepje, een spierziekte, een te snel werkende schildklier, een pijnappelklier die van slag is? De medische zorg heeft, als de medicijnen niet gewerkt hebben of niet gebruikt mogen worden, geen redelijke alternatieven. Er kan een stuk van je schildklier af worden gehaald of je kan een radioactieve slok nemen, wat ook een deel van je schildklier doodt. Kortom, er moet een stuk van je lichaam worden gedood om de symptomen minder te laten zijn. De bron, de oorzaak, wordt niet aangepakt. Eppstein Barr kan zo weer toeslaan op een andere plek in je lichaam.

Ik ben nog onder controle van een internist, maar ik heb met dieetmaatregelen en met alternatieve zorg mijn schildklierwerking een heel stuk normaler gekregen. Eppstein Barr in mijn lichaam is weer onder controle. Ik ben ervan overtuigd dat mijn schildklier in 2017 weer normaal zal functioneren.