De leider van de verbaasde wereld

Collectieve verbazing maakt zich meester van de zichzelf respecterende wereldburger. Wereldwijd zijn protesten aan de gang en reageert een ieder verbaast en beduusd op dat wat de leider van de vrije wereld heeft gedaan. De leider van de vrije wereld. Een schitterende term die van oudsher toebehoord aan de president van de Verenigde Staten. Het waarom uitgerekend deze titel toebehoord aan de president is voor een ieder een compleet raadsel.

Want zelden is er een geuzennaam zo misplaatst geweest als deze. Uitgerekend in de week dat de grenzen lukraak dicht gegooid worden zonder enige vorm van dialoog en de Verenigde Staten zelden zo onverenigd zijn als nu is het tijd voor een nieuwe leider van de vrije wereld.

De protesten zijn zelden zo terecht geweest maar jammerlijk genoeg aan dovemansoren gericht. Want je kan het over veel dingen oneens zijn, geïrriteerd en verrast, maar zelden is er een president geweest die zo grondig en rigoureus te werk ging als de huidige president. Het doel heiligt de middelen en één ding maakt deze president duidelijk ten koste van alles. America First.

De leider van de vrije wereld bestaat niet meer. Want een niet bestaande wereld heeft geen leider nodig. Het enige wat ons wereldwijd nog verbindt is de verbazing.

Tijd voor een nieuwe leider. De leider van de verbaasde wereld.