Politicus van het jaar !

Harrie Schröder 20 dec 2016

Geert Wilders politicus van het jaar en wel voor de vierde keer gekozen door de bevolking.
Het kan geen toeval of een hype zijn die wel weer zal overwaaien.

Hoe men ook over hem mag denken hij doet het toch maar weer en laat de anderen het nakijken en andere politici zullen wel naar een verklaring zoeken zoals bij het referendum. Het nee was geen nee maar? en nu misschien dat er te weinig stemmers waren die niet de gehele Nederlandse bevolking vertegenwoordigden. Of dat de niet stemmers strategisch niet gestemd hebben of…. ga zo maar door ,maar feit is dat Wilders populair is en dat andere politici niet maar zo close bij hem in de buurt komen.
Dat de omslag in de politieke verhoudingen eraan kwam moest wel een keer gebeuren want met “we moeten beter naar de burgers luister en we moeten het beter uitleggen” kwam toch echt wel een beetje over of men het tegen een paar oenen had die niet duidelijk kunnen praten en die kort van begrip zijn.
Of- ter- wel de methode Pechtold D66 die in het programma van Jeroen Pauw zich open stelde en in discussie wilde gaan met een paar ontevreden kiezers want die begrepen het “grote “belang niet volgens Pechtold.
Dus ,dat moeten hij en de andere politici gewoon niet meer doen , maar ze moeten eens gaan nadenken waarom wij in Nederland tot 67 en 3 maanden moeten werken en de Belgen en Fransen tot 65 en 62 jaar, hoezo? zijn de levensverwachtingen voor de Belgen en Fransen dan zo slecht?
En waarom wordt er nu bij evenementen dure strenge veiligheidsmaatregelen getroffen ,omdat we in een gevaarlijke tijd leven? als men Pim Fortuyn serieus had genomen toen hij zei” we kunnen niet dweilen met de kraan nog open” dan scheelt het bakken met geld die we nu moeten uitgeven om lieden in de gaten te houden. Een mooi voorbeeld waar een pleister op de wonde wordt geplakt is Keulen waar 1500 extra agenten en extra camera`s worden geplaatst voor een oudjaarsavond feest ,zodat vrouwen niet meer lastig worden gevallen.

Het gaat niet om beter luisteren of beter uitleggen maar om doe de ogen eens open en kijk wat er loos is en laat dat woord “populisten” ook eens achterwege want als men (politici) zelf beweert dat als de bevolking op hen zal stemmen de wereld er beter voorstaat en zij de oplossingen hebben weet ik niet welke benaming dan voor hen geld.
Wilders een terechte winnaar? Trump een terechte winnaar? Brexit terecht? Ja ,Ja ,Ja ze hadden toch de meeste stemmen ,Dus!