Niets kan dit rechtvaardigen…

Sylvia Peters 20 dec 2016

Berlijn, Ankara, Zurich, Brussel, Nice, Istanboel, Parijs, Aleppo, Beiroet en al die andere plekken op de wereld waar dwazen dood en verderf zaaien… Het enige wat ik tegen de inwoners van deze plaatsen kan en wil zeggen: ‘Wees sterk, we leven met jullie mee, maar probeer de moed niet te verliezen.’

Er is namelijk geen geloof, wat dit soort dingen kan rechtvaardigen en er is geen god die dit goedkeurt. Er is ook geen wet die dit kan toestaan. En er is geen mens, die dit ongestraft kan en mag doen. Uiteindelijk zullen zij aan het kortste eind trekken.

Dit soort aanslagen is namelijk een teken van lafheid, zeker geen daad van een held. Er is namelijk niets eenvoudiger, dan niets vermoedende onschuldige slachtoffers op een dergelijke manier van hun leven te beroven. Wat je beweegredenen ook mogen zijn, dit soort daden laten zien dat je iedere vorm van menselijk gedrag ergens bent kwijt geraakt. Zelfs een varken vecht nog een eerlijkere strijd.

We praten hier over een complexe groep figuren, soms islamieten maar vooral ook psychopaten en dwazen. Ergens zijn ze blijven hangen in de primitieve stelling: ‘oog om oog, tand om tand’. Moslims die wij soms onterecht vrezen, worden door die islamieten niet gezien als moslims, maar als afvalligen en ook zij zijn het doelwit van deze idioten. Misschien niet direct, maar indirect proberen deze ‘uitverkorenen’ tweedracht te zaaien. Tussen de niet-moslim en de moslims die zich wel gedragen als een normaal denkend mens.

Het westen heeft alles wat deze ‘uitverkorenen’ verafschuwen. En terecht! Want juist ons gedachtegoed is wat hen kan verslaan, namelijk het denken als een ontwikkeld en beschaafd persoon die het leven van een ander mens respecteert. Iemand die kan liefhebben en niet alleen maar haten. Laten wij juist die krachtige eigenschappen gebruiken om te laten zien aan iedere doorgedraaide extremist, dat hoeveel aanslagen er nog zullen volgen: dat niets sterker is dan ons gedachtegoed. HIER KAN NAMELIJK GEEN GELOOF TEGENOP!