Kijk eens wat ik in mijn schoentje vind…

Sylvia Peters 5 dec 2016

Een brief van Sinterklaas.

Een jaar lang, heb ik naar deze dag uitgekeken. Tenslotte is dit het doel van mijn bestaan. Ik leef puur en alleen om de kinderen blij te maken.
Mijn zwarte Pieten waren hierin altijd een grote steun voor mij. Zonder hen, had ik er nooit zo’n groot feest van kunnen maken. Maar we deden het altijd met plezier voor al die leuke en lieve kinderen.

Al een tijdje weten mijn Pieten en ik, dat sommige mensen problemen hebben met het uiterlijk van zwarte Piet. Ze noemen hem zelfs minachtend ‘blackface’. Mijn zwarte Pieten trekken zich dat erg aan. Zij willen niemand kwetsen, maar zo willen ze niet genoemd worden. Zwarte Piet is juist voor een feest voor iedereen. Daarom hebben we ook andere kleuren Pieten aangetrokken, zodat er nu voor iedereen een kleur Piet is. Zwart, wit, roetveeg, rood, blauw en ga zo maar door.

We dachten dat het probleem hiermee opgelost was, maar helaas is dat niet het geval. Het wordt alleen maar erger en erger. Ik heb demonstrerende en schreeuwende mensen gezien in het bijzijn van de kinderen. Ouders die hierover ruzie maken op scholen. Bah!

U maakt mij zeer verdrietig. Ik had u als volwassene hoger in geschat. Heeft u nooit gehoord van een compromis sluiten? Hoe kunt u zo een goed voorbeeld voor uw kinderen zijn? Het is jammer dat de roe niet meer is toegestaan, ik had u met alle plezier graag een flink pak voor uw broek gegeven.
Volgend jaar komen we weer. Met zwarte, witte, roetvegen en kleur pieten. Als u tenminste stopt met zeuren, anders is voor ons de lol er vanaf. En ga u dan maar eens uitleggen aan al die lieve kinderen, waarom u als volwassene dit kinderfeest heeft verziekt.

Met vriendelijke groet,
Sinterklaas