Ken versus Trump

Iris Versluis 21 dec 2016

Ik weet nog goed hoe ik de haren van mijn mooiste barbie perfect kamde. Hoe onschuldig ik haar een sexy lingeriesetje aantrok. Helemaal klaar om Ken te ontmoeten. Ken, de man zonder concurrentie en keuze uit honderden vrouwen. Zal Ken nu concurrentie van Trump hebben? Hmm, dat lijkt me sterk, maar met zijn capsones zal Trump er vast en zeker anders over denken. Hij praat misschien heel onvriendelijk over bimbo’s, maar wat is zijn eigen vrouw dan? Hij zit maar al te graag zelf achter de opgedirkte barbies aan.

Wilde ik vroeger ook op een barbie lijken? Ok, ik was erg jaloers op het lange glanzende haar van mijn perfecte barbie. Al heb ik liever mijn eigen borsten in plaats van die punttieten en het slanke lijfje had ik nog wel tot mijn twaalfde. Als dit zou betekenen dat ik Trump van me af moet slaan, dan blijf ik toch liever mezelf. Iedereen weet dat Ken een fantasie is, je zal hem nooit in het echt tegenkomen. Dat maakt het ook zo leuk om in die fantasiewereld op te gaan. Trump is helaas geen fantasie, hij is echt. Wat doet hij eigenlijk in deze mooie fantasiewereld? Hij maakt niet alleen de echte wereld kapot, maar ook dendert hij mijn sprookjesachtige barbiewereld binnen.

‘Lieve tante, mag ik alsjeblieft een Ken voor mijn verjaardag?’ Nog maar 6 jaar en gelukkig nog niet bezig met alle ellende in de wereld. Als ze Trump tussen de barbiepoppen ziet staan, is ze toch wel even verbaasd. ‘Wie is die lelijke barbiepop? Die wil ik niet hoor!’ Nee, die willen we allemaal niet, maar toch staat hij daar. Triomfantelijk tussen de barbievrouwen of moet ik zeggen bimbo’s. Steeds vaker ben ik jaloers op mijn kleine nichtje, die ook groot zal worden. Laten we hopen dat ze, net als ik, later terugdenkt aan de tijd dat Ken nog de macht had.