Ik heb effe een chickie

inezarts 6 dec 2016

Het is dinsdagavond en ik loop genietend van een geweldig mooie lucht (bedankt, ondergaande zon) door de stad. Als ik op het punt sta een kruispunt over te steken kijk ik noodgedwongen weer voor me en voer de automatische links-rechts-links techniek uit.

Terwijl ik oversteek spot ik aan de overkant van de weg een jongen met een telefoon aan zijn oor. Ziet er best leuk uit, is mijn (te) snel gemaakt beoordeling. Zo ongeïnteresseerd mogelijk loop ik voorbij. Als ik hem ben gepasseerd, hoor ik hem tegen (vul ik in) een vriend zeggen: ‘Nee man, ik kan vanavond niet. Ik heb effe een chickie.’ Ik voel me spontaan misselijk en ben tegelijkertijd blij met mijn toneelstukje ongeïnteresseerdheid. De beoordeling ‘best leuke jongen’ daalt onmiddellijk naar ‘zelfingenomen loser.’ Zo zie je maar weer hoe belangrijk iemand zijn persoonlijkheid is.

Serieus?! Ik heb effe een chickie?! Ten eerste HEB je iemand niet. Ze is niet jouw object en al helemaal niet EFFE, wat suggereert dat je van te voren al weet dat je haar na een paar leuke uurtjes weer aan de kant zet. En dan ook nog eens het woord chickie! Het meisje waar hij mee afspreekt heeft een identiteit die valt samen te vatten met haar naam. Maar haar persoonlijkheid is voor deze jongen blijkbaar niet belangrijk.

Na mijn inside woede uitbarsting, probeer ik mezelf gerust te stellen door de gedachte: Het is vast een Tinder-date. Maar dit maakt mij alleen maar bozer. Is het echt zo dat we het normaal zijn gaan vinden om voor één keer met iemand af te spreken, seks te hebben (vul ik weer in)en dan iemand aan de kant te zetten? Zonder dat het uitmaakt wie deze persoon is. En dit ook nog eens als vooropgezet plan! Noem mij saai, maar ik vind dat echt goor.

Misschien hè, is het gewoon de taal van deze jongen. Misschien praat hij op deze nonchalante manier tegen zijn vrienden om stoer over te komen en is hij stiekem juist zenuwachtig voor deze romantische date.

Ik besluit er niet verder over te oordelen aangezien mijn eerste beoordeling na één zin drastisch omsloeg en dit dus net zo onvoorspelbaar is als de afloop van de date van deze jongen voor mij.