GOUD IN HANDEN? Stemmen= emotie, Armeniër=christen

Freec01 12 dec 2016

Vandaag is in ‘Buitenhof’ Martha Nussbaum (Universiteit Chicago), te gast. Zij bepleit dat ‘facebook onder een redactie komt te staan’. Deze inperking is fout. Door Facebook zie ik in Parijs, Londen, Birmingham, en Berlijn processies met de roep om een kalifaat met shariawetgeving. Ik zie dat in Parijs pas twintig moskeeën werden gesloten. Ik zie wantoestanden in de Scandinavische landen. Die grenzen zijn nu potdicht. Informatie via onze ‘mainstream’ media schiet ernstig tekort, stelt mr. Cees Freeke. Donner verklaarde ooit dat wanneer de meerderheid dit wil, de sharia zal worden ingevoerd. Democratisch, niet? Nu autochtonen 2,2 kinderen en allochtonen 6,1 kinderen voortbrengen plus immigratie is het – zo zeggen imams zelf – binnen twintig à dertig jaar gebeurd. Wouter Bos koos bewust en verklaarde ooit ‘met Marcouch en Aboutaleb hebben we GOUD IN HANDEN!’ Kijk, geen konijn meer met Kerstmis en hoofddoekje op is nog wel te doen, maar alle verdere gevolgen?
Ooit deed Koos Posthuma mee aan een TV programma waarin bekende Nederlanders de stemwijzer invulden. Hij kwam op de VVD uit. ‘Maar die stem ik niet; ik stem altijd PvdA!’
Aan de ontbijttafel in een hotel zat ik tegenover een vrouw. Een Limburgse die na haar afgebroken studie in de grote stad was blijven hangen, zo zei zij. De kieswijzer komt ter sprake. Voordat zij de uitslag kon meedelen, zei ik: ‘Je kwam op de CU uit!’ ‘Dat klop!’ sprak haar vriend. ‘Die club ga ik NÓÓIT stemmen’, zei ze enigszins ontstemd door ‘het verraad’. Stemmen is een emotie, maar je kijkt ook hoe je in de toekomst beter af bent en waar niet. Na het stemmen kom ik toe het proces Wilders II. Immers dit proces zal stemmenwinst opleveren voor de ten onrechte veroordeelde verdachte is de algemene opvatting. Ik zeg niets over het vonnis. Het commentaar van de jurist Hiddema bij ‘Pauw’ was niet alleen briljant maar ook de correcte en beleefde wijze waarop hij Spong zijn oren waste, was behalve leerzaam puur juridisch genieten. Spong neemt overigens het niet zo nauw. In de uitzending ervoor zou Wilders in diens laatste woord iets gezegd hebben over ‘de bijl aan de wortels van de rechtsstaat’. Saskia Belleman moest hem corrigeren. Aan het eind van de uitzending repte Sprong over ‘de genocide TEGEN miljoenen moslims’. Deze omdraaiing is buitengewoon ernstig. Een paar miljoen kijkers horen een incorrecte mededeling. De waarheid is namelijk dat ongeveer twee miljoen CHRISTENEN (Armeniërs) werden vermoord. Waarvan akte!