De Reiziger van alle dagen

FlipjeTiel 16 dec 2016

De treinen het is fijn dat ze er zijn soms is het een sprinter en de andere keer een dubbeldekker.

In de sprinter vanaf ons vertrekpunt kun je nog wel zitten, naar ons eindpunt is het vaak staan.
Behalve voor Miepje met de 3 wieler die kan gewoon op haar fiets zitten.
Alleen staat ze nooit bij het fiets gedeelte waar ze zou moeten staan.

Op ons overstap station gaan er veel mensen uit of stappen over.
In de spits van 7 uur reist Miepje mee met een 3 wiel fiets, veel mensen irriteren zich aan haar in de trein.
Op het perron rijdt ze soms bijna mensen voor de sokken, eerlijk gezegd verbaasd dat ons niet.
Ze rijd namelijk niet stapvoets of wel loop tempo helaas lijkt het erop of ze 30 km per uur rijdt, als of ze denkt dat ze de trein naar haar eindpunt gaat missen maar al die andere overstappers moeten die ook hebben.

Miepje zegt dat ze hulp gevraagd heeft via NS.nl, maar ze zegt ook dat ze haar niet willen helpen. Vreemd je moet het alleen een uur van te voren aanvragen.

Als de lift stuk is op haar eind station waar zei altijd uitstapt kan ze niet naar beneden, en moet ze doorreizen en de trein terug nemen.
in de hoop dat als ze dan aan de andere kant aan komt wel met de lift naar beneden kan.

Er zijn mensen die Miepje wel willen helpen, en die zware fiets naar beneden sjouwen petje af als je je rug er aan wil wagen.

En zo hebben we nog een reizigster zei heeft denk ik altijd haast, wij wachten netjes tot iedereen uitgestapt is, want wie uitstapt maakt plaats voor ons.

Die mevrouw denkt er anders over die duwt je gewoon naar voren ook als ze haar vouwfiets bij zich heeft en als je er wat van zegt, zegt ze ja ze dringen voor uhm u dingt zelf voor.

bij een aantal reizigers is hun tas hun alles beste reismaatje, hij mag naast hun op een stoel staan maar hij heeft geen kaartje.
als je vraagt of je er mag gaan zitten, krijg je vaak zo een blik waarom moet jij daar zitten.
vaak zijn het jongeren of kantoor mensen die misschien bang zijn dat er iemand naast hun komt zitten die naar zweet ruikt, of wel de hard werkende mensen die met hun handen werken en niet achter een bureau zitten, nou mensen wij bijten niet hoor.

Even een woordje naar die mensen die denken dat als de poortjes open zijn je niet uit kan checken. En je moet wachten tot ze dicht zijn, zo kan het dan ook best lang duren voor je het station uit bent.
Want ze wachten tot de pootjes weer dicht zijn van hun voorganger, is niet nodig mensen check gewoon uit.