Begin je dag relax

Pierre Chanson 27 dec 2016

Niet relax om op de vroege morgen wakker te worden met SCHOKKENDE BEELDEN. Daarom heb ik het ochtendjournaal ingeruild voor Youtube. Pseudo-intellectuele lezers onder ons, niet direct de bladzijde omslaan….nog steeds volg ik het nieuws en bij grote gebeurtenissen koop ik de weekendbijlage van een gerenommeerd dagblad. Hieronder een simpele uitleg.

Duizenden video’s waar je uit kunt kiezen. Van boekrecensies tot make-up tutorials voor onzekere pubers. Iedereen filmt tegenwoordig alles wat los en vast zit. En ja zelfs die saaie leraar van groep 8 heeft zijn eigen Youtube-kanaal.

Natuurlijk heb je baas boven baas. Professionele vloggers hebben hier hun full-time job van gemaakt. Ze kunnen niet zonder drones. Lees bestuurbare vliegende schotel meestal uitgerust met een scherpe camera. Door deze dure spullen worden alledaagse dingen een adembenemende gebeurtenis. Zelfs documentairemakers van de BBC kunnen hier nog een puntje aan zuigen. Zo heeft het vuilnis buiten zetten in je villa in Marbella meer indruk op me gemaakt dan het filmen van een super zeldzame sneeuwluipaard. Want een dikke kat in de sneeuw die tegen elke steen aan moet pissen om op 4 kilometer hoogte zijn territorium af te bakenen is nu niet bijster interessant.

Dus een tip voor alle forenzen die er deze winter met de dag depressiever bij gaan zitten. Kijk s’ochtends een leuk filmpje in het OV. Als je collega’s weer mopperend binnenkomen en beginnen over de nieuwe dienstregeling, zit jij nog met een smile na te genieten. Een goed begin van de dag is het halve werk.