Wat?? Nummer vier?

JudithB 4 nov 2016

Zwanger zijn, niet voor iedereen een must. Gelukkig verschillen mensen hierin van elkaar.
Soms is het gewoon goed dat mensen geen kinderen willen, want zeg nou zelf zou jij ouders willen hebben die geen kinderen willen hebben?
Ik hoor overduidelijk bij de groep mensen die wel kinderen wil hebben. Hier is nummer vier op komst.
Voor velen onbegrijpbaar! Wat?? Krijgen jullie nog een kind? Ja we krijgen er nog één.
En dan komen de vragen, ik vind de meeste vragen nogal brutaal of vreemd. Ik zou dit persoonlijk nooit durven vragen aan iemand en dat terwijl ik een echte Rotterdamse ben en echt wel recht voor z’n raap.
Was deze zwangerschap gepland? Weten jullie het wel zeker? Wat nou als het een tweeling of een drieling is? Ja dacht ik toen, wat dan? Dan hebben we er dus twee of drie extra. Niks meer aan te doen. Wat wil je hebben? Een jongen of een meisje dat gezond is. Dat wil ik graag hebben. Uiteindelijk kwam daar de 20 weken echo,en wat bleek we krijgen een meisje. Ons derde meisje. Toen kwamen dus weer die vragen. Wat vindt je man er van? En je zoon vindt hij het wel leuk?
Zouden mensen in shock zijn als je zou zeggen, mijn man vindt het vreselijk al die meiden, om maar te zwijgen over hoe mijn zoon het vindt?
Of zouden mensen het beamen,ja lijkt me afschuwelijk drie meiden in huis.
En dan de datum waarop ik ben uitgerekend, 3 januari. Dikke kans dat de kleine dame met kerst al komt. Wat ik daar dan van vind. Wat moet ik er van vinden dan?
Moet ik haar terug stoppen? Wat is het juiste moment als je een datum eind december moet uitkiezen? Overigens ben ik ook geen standaard moeder. Althans dat denk ik dan. Dus qua datum en hoeveelheid past dit prima bij mij. Ik kan namelijk gewoon een avondje uit gaan zonder kinderen en voel me niet eens schuldig. Ik hou nog steeds van rocken en ik heb ook nog eens tattoos. Ook kan ik smakelijk lachen om de grapjes van vrienden die geen kinderen willen.Allemaal dingen die bij velen ook niet in het plaatje van moeder de Gans passen. Wat zou dan wel het perfecte plaatje zijn van een moeder? Of bestaat dat gewoon weg niet?
Voor mij is het perfecte plaatje, moeder Natuur, en die ga ik haar werk laten doen. Door af te wachten wanneer onze kleine dame zich zal aanmelden er eruit wil kruipen.