Verkiezing van de 45e president van de USA.

Zou het ook de laatste keer zijn dat er een president van de USA gekozen kan worden?
Daar lijkt het op.

Na het vernemen van de uitslag van de verkiezing schreef ik een 76 jarige Amerikaanse vriendin in New York het volgende:
‘De reactie op een ongewenste verkiezingsuitslag in Amerika is ook in Nederland niet ongebruikelijk: Zogenaamde democraten gaan tekeer en verzetten zich tegen het resultaat van de democratie. Democraten nu zijn, zo meen ik, een brouwsel van minderheden verzameld in pressie groepen soep. Ze schreeuwen, zwaaien met borden vol one-liners, maken herrie en rommel en protesteren tegen hun eigen democratische systeem.
Wat ze zich niet realiseren is, dat de meerderheid van de mensen rustig blijft. Die stille meerderheid wordt wel geleidelijk aan kotsmisselijk van die opgefokte protesten. Een gewelddadige manier van ontploffen met de ontwikkeling van een totalitair systeem als resultaat ligt op de loer.
Zij, die protesterende democraten, zijn feitelijk degenen die de voedingsbodem creëren voor revolutie en voor oorlog.
Ik houd niet van pressie groepen en al helemaal niet van politici die hun oren er naar laten hangen. Dat zijn de echte populisten.’

Een dag na het uiten van mijn opinie, kreeg ik het volgende antwoord uit New York:
‘Bedankt voor je reactie. Ik ben het er volkomen mee eens. Het is precies wat er gebeurt. Ik denk dat dit de laatste verkiezing geweest is. Als Trump niet zou hebben gewonnen, dan zou er niemand geweest zijn die zich zou hebben verzet tegen de wereld elite. Wie zou het geld en de kracht hebben om ze te weerstaan?
Nu komen de protesten en dat is slecht nieuws. Hij, Trump, is zich bewust van het risico voor zijn eigen veiligheid, maar dat zootje criminelen heeft zo haar manieren. En ik maak me zorgen. De mensen hebben zich uitgesproken, maar dat blijkt niet genoeg. Het is een overspannen tijd.’