SGP, Israël en de Nederlandse verkiezingen

Henny A.J. Kreeft 7 nov 2016

Het verkiezingscircus trekt de hele wereld rond; hebben we enige dagen geleden verkiezingen gehad in Marokko, deze week zijn de Verenigde Staten van Amerika aan de beurt en volgend jaar Duitsland en Nederland. En in dit laatste land – met verkiezingen in maart 2017 – is het feest ondertussen losgebarsten en de verkiezingsprogramma’s vliegen je om de oren.

Was de PVV heel snel klaar met maar een A-4-tje en met maar een belangrijk punt: de islamisering van Nederland en aanval op de radicale Islam, de radicale rechts klein christelijke partij SGP heeft wat ‘beter haar best’ gedaan. Maar ook hier een aanval op de radicale Islam, maar laat ik de heren Wilders en Van der Staaij bij deze melden dat er geen radicale Islam bestaat. Er is maar een Islam, maar er zijn mensen die gebruik of misbruik maken van bepaalde Soerah uit de Koran. Deze mensen komen voor in de moslimgemeenschap, maar zeker ook in de radicaal rechtse politiek.

Maar het verkiezingsprogramma van de SGP gaat nog verder en met name over haar speciale band met Israël. Kijken we eens naar de site van de SGP en zien daar o.a. staan: “De SGP hecht sterk aan een speciale band met Israël, zeker nu de chaos in de regio toeneemt en de radicale islam steeds sterker wordt.”

Verder op in het programma staat dat het Joodse volk Gods oogappel is en dat Israël de enige democratie in het Midden-Oosten is. Ik vraag me dan toch af wat God bedoeld heeft met het woord oogappel als de bezettende macht van Palestina, zomaar Palestijnen oppakt zonder enige reden, zomaar jonge Palestijnen standrechtelijk executeert op straat, Arabische parlementsleden probeert te boycotten van hun werk in het parlement en steeds meer land inpikt van de Palestijnen.

De Mannen Broederschap van de SGP is van mening dat de Arabische landen (bijna) gedwongen moeten worden om de staat Israël te erkennen als “Joodse staat binnen veilige en erkende staten”. De SGP zegt niets over de veilige en erkende grenzen van de Palestijnen; het is alsof de Palestijnen voor de SGP geen enkel recht hebben, zelfs niet eens het recht om terug te keren naar huis nadat de bezetters jarenlang de Palestijnen hebben verdreven uit het eigen land.

Gezien het verkiezingsprogramma van SGP, PVV, VVD, maar ook nog de andere partijen die op de radicaal rechtse flank gaan komen, hoeft het Palestijnse volk niets van deze partijen te verwachten.