Seks en zo

Yvonne de Noord 8 nov 2016

Wat kon er nu nog fout gaan? Het interview met de seksuoloog had ik tot in de puntjes voorbereid. Ik had me verdiept in de problematiek rondom relaties en seksuele problemen. En daarbij had ik interessante ontdekkingen gedaan. Dus stapte ik vol zelfvertrouwen de gespreksruimte van de seksuoloog binnen. Ik had veel vragen voor de man. Dit kon ik! Nog niet wetend van de catastrofe die zich daar binnen een uur zou voltrekken.

Zo kwamen er tal van onderwerpen voorbij. En dus ook daar waar het tussen partners fout kan gaan in bed. Op dat moment herinner ik mij iets dat ik gelezen heb op het ‘wereldwijde web’. Een interview met een vrouwelijke seksuoloog. Ze vertelde dat veel mensen hun eigen geslachtsdeel en dat van hun partner niet goed kennen. Er word veel geprutst in bed. Zo legde ze de werking van de clitoris uit. Het is veel meer dan een knopje van een centimeter. Dit genotsorgaan is namelijk zo’n tien centimeter waarvan het grootste gedeelte niet zichtbaar is. En volgens haar moesten vrouwen hun genitaliën niet onderschatten. Ze hebben net zo’n machtig wapen als dat van de man.

Dus met dit in gedachten kijk ik de seksuoloog aan en neem een hap lucht. ,,Veel problemen ontstaan toch ook doordat mensen hun geslachtsdelen niet goed kennen?’’ vraag ik. De deskundige fronst zijn wenkbrauwen. ,,Hoe kom je daarbij?’’ vraagt hij. Ik ben even stil. Ik heb het gevoel dat ik een hele domme vraag stel en voel me ineens erg onzeker worden. Ik begin me af te vragen of ik het dan wel goed gelezen heb. Was het wel de clitoris? Het was toch dat puntje daar beneden? De man kijkt me nog steeds aan en wacht op een antwoord. Ik denk na. Wat moet ik nu doen? Ga ik vertellen wat ik gelezen heb? Inmiddels zijn er tien seconden voorbij. Ik moet nu iets zeggen. Nu! ,,Nou, ik heb laatst iets gelezen, maar ik kan er even niet meer opkomen wat dat nou precies was,’’ vertel ik hem. Hij kijkt mij aan en brengt zijn hand naar zijn kin. Hij wrijft erover en denkt na. ,,Nou, als je er nog op komt,’’ zegt hij, ,, dan hoor ik het graag van je, want ik denk niet dat er problemen in bed ontstaan doordat mensen hun geslachtsdelen niet kennen.’’

De man vertelt verder en langzaam komt mijn hartslag weer tot rust. Ik adem in, ik adem uit en laat hem weer lekker de deskundige zijn. Ik luister wel!