San Siro |-| Stadio Giuseppe Meazza

Ongeveer tien metrohaltes verwijderd van een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld (Duomo Santa Maria Nascente) ligt aan het Piazalle Angelo Moratti een ander pareltje ‘verscholen’..

Het is een immens stuk architectuur dat werd geopend op 19 september 1926. Ik heb het hier over de thuishaven van voetbalclubs / aartsrivalen AC Milan & FC Internazionale Milano..

De eerste keer dat ik aan een ingresso van deze sensationele arena mocht staan was vorige week voor de wedstrijd AC Milan – Juventus.. Op dat moment de nummer drie & de koploper van de Serie A!

Een zeer beladen wedstrijd die er voor zorgt dat 80.018 fans het huis vol spanning verlaten om het spektakel van dichtbij mee te maken.. #impressionante

Nadat ik mijn ticket en paspoort aan de steward had getoond mocht ik beginnen aan de verdraaide klim naar de Terzo Anello Roso (Derde Rode Ring)

Deze klim leg je overigens niet alleen af met de fans van het thuisspelende team maar ook met de tifosi van de tegenpartij.. Iets dat ongekend is in de Eredivisie maar naar mijn mening wel gewoon zou moeten kunnen..

Bij het betreden van de derde ring werd net het clublied van AC Milan gestart.. Haren over mijn hele lichaam gingen rechtovereind staan, ik kreeg kippenvel & bleef als een vrouw die voor het eerst naar een voetbalwedstrijd gaat tien minuten alleen maar om mij heen kijken..

De wedstrijd was ondertussen al begonnen & ik moest nog steeds mijn zitplaats weten te vinden.. Dat was nog een hele klus in dit kolossale fort..

Eenmaal bij mijn plaats aangekomen zag ik dat er twee Juve-supporters naast mij zaten..

‘Scuzi posto gratis’ zei ik op mijn beste Italiaans..

Naturalmente accadere.. Ik de Hollander met zijn rood – zwarte jersey nam plaats naast twee personen met een zwart – wit tenue alsof het de normaalste zaak van de wereld was..

We hebben uiteindelijk heel de wedstrijd samen zitten analyseren..

Af en toe vloog er een Vaffanculo mijn kant op!

AC Milan won de wedstrijd onverdiend en tegen de verhouding in met 1-0 door een poeier in de bovenhoek van het adolescente talent Locatelli..

Na afloop van de match zag ik tranen rollen over de wangen van een jonge Juve-fan.. Hij zag op zijn beurt dat ik hem aankeek en feliciteerde mij met de overwinning..

Congratulazioni Mr.

Ik schudde hem de hand en verliet, net zoals bij binnenkomst, met spasmodermie het stadion..

Milan Milan solo con te
Milan Milan sempre per te..

Ooit keer ik terug om weer van je te genieten!