Passie

BrainStorms 4 nov 2016

Zondagochtend. Een mailbox vol hunkerende kerels. Het resultaat van een gisteravond in licht beschonken toestand aangemaakt profiel op een datingsite. Eentje die op de homepage jubelend belooft dat succes gegarandeerd is! Dat de liefde van je leven binnen 30 keer klikken smachtend op je zit of, wie weet, wel ligt te wachten. En ik zit straks geramd! Want had ik al verteld dat we ook op hetzelfde geestelijk niveau zitten? Moet ik wel de juiste vinkjes aan zetten krijg ik mee als tip. Niet goed, geld terug.

Op zich geen onaantrekkelijke gedachte voor een middenveertiger. Zeker niet voor iemand die zich al te lang behelpt met een selfiestick in een onbestendig roze kleur en de contouren van het mannelijk lid. Ik ben al een tijdje vrijgezel moet u weten. En nu bewezen is dat een fikse wip of 2 per week goed is voor hart en bloedvaten, kijk ik de laatste tijd geregeld met een blik vol zelfmedelijden naar het kuipje Becel in mijn koelkast.

In zondagochtendtenue, te weten een te groot T-shirt en een onderbroek van het comfortabelste soort, ben ik inmiddels 2 koppen extreem sterke koffie en een stuk of 20 profielen verder. Een licht afgrijzen (bij het zien van trotse hengelaars en vliegtuigspotters) wisselt zich af met een kriebelende nieuwsgierigheid met dank aan foto’s van mannen met spannende 3-dagen baardjes en avontuurlijke hobby’s. Daar zijn ze, gasten met een passie. Klik, klik, klik zegt de muis.

Paniek.. Help! Wat is mijn passie?? Want ‘Zonder passie geen leven’ had het laatst aangeschafte zelfhulpboek me nog zo gezegd met een opgeheven vingertje. En beslist een vraag waar ik niet onder uit kom op date 1 met mijn eigen 3-dagen-baard.

Ik verzamel niets, ren me niet suf door bosch en duin en heel Holland bakt behalve ik. En dat ik gek ben op mijn puberkinderen mag voor de hand liggen, dat ik ze met enige regelmaat achter het behang plak (is dat geen sport?) om ze er daarna met liefde weer achter vandaan te peuteren is ook niet iets om over uit te wijden. Nee.. beter niet over gerept.

Tegen zondagmiddag ben ik ervan overtuigd dat het project ‘Leuke vrouw zoekt leuke man’ een interessante wordt.

Voorlopig hou ik het er maar op dat ik geen passie hèb, maar dat ik de dingen die ik doe vol passie volbreng. De ‘Leuke man’ die op ooit op date gaat met deze ‘Leuke vrouw’ komt daar snel genoeg achter. Als ‘ie mazzel heeft.