Paniek

johnschurer 15 nov 2016

Iedereen is in paniek. De EU, Amerika, de beurzen, de Nederlandse politiek, Sylvana, DWDD, RTL4,het Nederlands Elftal, de Nederlandse media ( kranten, tijdschriften ),de NOS,de klimaattop en de Hillary aanhangers, ga het hele rijtje maar af, daar heerst een panische angst. Het afzeiken naar elkaar neemt een grote plaats in hun denken. Ik heb nog nooit in mijn langdurige leven zoveel chagrijnen bij elkaar gezien. Als je die koppen bij elkaar neerzet en je kijkt er naar, krijg je spontaan de neiging om een levens beëindigende pil in te nemen. Wat een trieste en waardeloze innemende mensenmassa. Eigenlijk kan je wel spreken van een psychologische Holocaust.

Zet de televisie aan, kijk naar de kranten het is één doffe ellende waar men ogenschijnlijk in leeft. De vele burn-outs zijn goed voor één oerknal.En dan spreken we nog niet eens over de ellende die uitgestrooid wordt op Facebook, Twitter en meer van die Para Olympische sociale mediashit. Ja, het zijn allemaal mensen met een beperking. Uitgedroogd en uitgeteerd van een ellendig vol gevreten en uitgekauwd leven. En mocht er nog een mens positief zijn dan krijgt die een gigantische lading stront over zich heen. Hijgerig en opdringerig wordt een mening opgedrongen waar niet van afgeweken mag worden.

Bij je geboorte heb je gelijk Sylvana boven je neus hangen in het ziekenhuis “IK GA VOOR JOU DENKEN “ schreeuwt ze hard door de net doorgeknipte navelstreng. De strop hangt al klaar. Yes, Yes, Yes, wij krijgen bijna een spontane hart ritmestoornis verstuurd vanuit ons menselijk brein die om de minuut zegt “I Make IT, het is weer Bingo ik sta er weer bij, ze lezen mij, ik ben geweldig, ik ben onnavolgbaar”. Wij gaan over lijken zelfs kinderlijken.Scoren heet dat.Ten koste van alles. Kijkcijfers junkies bij de media volgespoten met opblaasbare siliconen lezen elke morgen hijgerig hun cijfers. En dan…….

Dan zie ik Max. Kalm, nuchter, relativerend, alles overziend, negentien jaar een nieuwe generatie. Heerlijk. Daar word ik blij van. Dat geeft hoop. Een brede grijns kwam op mijn mond. Schijt aan het hele vastgeroeste wereldje van inhalige azijnzeikers waarbij het kwijl ze uit de bek loopt. Nee, gewoon Max. De boodschappenjongen van de Jumbo. Prachtig. Het beste uit het slechtste halen met een brede lach. “Meer zat er niet in, sorry “. Max is niet geniaal, maar gewoon Max. Daarom is die geniaal.

Toen begon Vettel in paniek te klagen, Jezus houdt het nou nooit op !!

John Schurer