Oproep aan jou

RebeccaVersluijs 21 nov 2016

Lieve PVV-er,

Als eerste wil ik mijzelf even aan je voorstellen. Mijn naam is Rebecca, of Bekkie voor vrienden. Ik ben 27 jaar en woon in Rotterdam. Mijn politieke voorkeur schuift een beetje naar het midden, maar ik ben niet verbonden aan één en dezelfde partij net als dat jij bent. Mijn grootste passie is mensen een glimlach op hun gezicht brengen. En dit is precies de reden van deze column.

Onlangs kwam ik terecht op een pro PVV pagina op Facebook en ik schrok daar eerlijk gezegd een beetje van. Deze pagina stond namelijk helemaal vol met negatieve berichten, het gros daarvan ging over de allochtone Nederlander die negatief in het nieuws was geweest. Nu is dat niet hetgeen waar ik zo van geschrokken ben, dit soort berichten had ik natuurlijk wel verwacht. Ik ben deze pagina bijna helemaal doorgelopen en heb ontzettend veel berichten gelezen. Stuk voor stuk allemaal deprimerend en negatief. Om over de reacties op deze berichten maar te zwijgen. Nergens ook maar een sprankeltje positiviteit te vinden. Proefsgewijs heb ik nog een aantal andere fanpagina’s bezocht, maar hier trof ik eigenlijk hetzelfde aan. Ik begrijp nu een beetje waar de haat vandaan komt als er alleen maar ellende onder je ogen komt. Om deze reden wil ik bij jou wat positieve verhalen onder de aandacht brengen. Of in ieder geval wat blijheid en liefde. Ook jij mag lachen en gelukkig zijn!

Vandaag waaide het ontzettend hard en door mijn onoplettendheid vloog mijn sjaal uit mijn handen. Toen een man van vermoedelijke Turkse afkomst zag dat de autoportier die ik vasthield mijn prioriteit had, trok hij een sprintje achter mijn sjaal aan. Ik kende de beste man niet.
Een Nederlandse caissière bij een bekende winkelketen redde mij door uit eigen zak de missende euro bij te leggen. Gewoon, omdat het kan.
Ik krijg nog elk jaar een verjaardagskaartje van mijn vorige buren, een Marokkaans stel. Zij leerden mij kennen in een periode wat ik typeer als ‘niet mijn beste tijd’. Nog jaarlijks ontvang ik een zelfgemaakte kaart met daarop een persoonlijke groet en steun voor de toekomst.

Dit is slechts een kleine greep uit de bijzondere belevenissen van de mooie mensen, ongeacht ras of achtergrond, die ik heb mogen meemaken. Ik daag je uit, deel een mooi bericht op de pro PVV pagina en zie wat het je brengt.

Heel veel liefs,

Rebecca