Nieuwe zakken

Ratfish 30 nov 2016

Lieve lezers, ik geef het maar meteen toe: ik ben een politicus. Terwijl deze site de indruk wekt dat u op mij kunt stemmen en de wereld daardoor een beetje mooier kleurt, heb ik feitelijk niets te melden. Bij gebrek aan visie – en een beetje gebrek aan werk – richt ik daarom deze column op. Ik noem hem Nieuwe Zakken. Het gaat immers niet goed in columnistenland. Gisteren nog las Marcel van Roosmalen op Radio1 een column voor die in 2012 grotendeels al bestond, aangevuld met een staartje over het thema Sinterklaas.

Columnisten vallen een groot deel van het jaar over elkaar heen met onderlinge verwijten, en dat moet stoppen. Ik wil een nieuwe columnistenpool oprichten – wij streven naar minstens 20 mensen, die zich alleen nog bezighouden met wat het volk wil. Geen valse beloftes meer, geen hoogdravende taal, geen zzp’ers, een beperkt quotum aan hoogopgeleide columnisten met een of meer buitenlandse ouders, klare wijn in nieuwe zakken. Het volk heeft behoefte aan positiviteit.

Misschien dat ik de baas wordt van het stel, daar gaat het niet om. Wie weet komen wij elkaar in uw media nog een keer tegen, maar alleen omdat het volk het wil. Ik nodig u daarom uit om nu eventjes niet in de file te gaan staan, dat jengelende kind nog een uurtje bij de oppas te laten en de herijking van de hypotheekrente uit te stellen. Trek uw beste pak aan, strijk uw ouderdomsvlekken weg achter een laag oprechtheid van de zuiverste soort. Kruip achter de computer en spuien maar. Het is gratis, mensen.