Mantelzorg? Doe het niet!!!

[email protected] 11 nov 2016

Ben 35 jaar en ik moet constateren dat mijn leven volledig is verwoest, Ben zo stom geweest om mantelzorger te zijn geweest voor mijn ouders, Heb mijzelf weggecijferd, gestreden, dag en nacht klaar gestaan en voor wat? Een goed gevoel? Een bedankje van mijn ouders die toch vooral zichzelf heel zielig vonden? De gemeente en de verzekeringsmaatschappij? Omdat ik ze heel veel geld heb bespaard? Mijn familie? Die heel blij is dat ik zo gek ben geweest om dat allemaal alleen te doen?

Wat heeft het mij opgeleverd? Ik heb niet de opleiding gedaan die ik wilden, Ik heb niet de baan die ik wilde, Ik woon nog niet samen met mijn zielsversmelting, Ik heb enorme gaten in mijn CV en persoonlijke leven, Had veel meer succes kunnen hebben dat ik nu heb, Heb eigenlijk nooit gedaan wat ik zelf wilde, iemands anders belang stond altijd voor op, en nogmaals waarvoor?

Achteraf gezien nu ik een beetje wakker begin te worden uit de nachtmerrie van doktersbezoeken, schoonmaken, boodschappen doen, controleren, scheren op de gekste momenten denk ik maar 1 ding, Ik ben knettergek geweest!,

Heb mij laten misbruiken door het systeem, de maatschappij, de familie, Ik de sukkel die ik was, teveel moederskindje om nee te zeggen tegen de verstikkende druk van het moeten zorgen, Niet alleen het leven van mijn ouders werd verwoest door beroertes en depressies, mijn eigen leven ook door de vermoeidheid, de slapeloze nachten, de eenzaamheid en de onverschilligheid van deze dikke ik maatschappij, Een soort blinde naste liefde hield mij in mijn greep of als ik dacht dat dit moderne martelaarschap cool zou zijn, Dat ik trots terug zou kunnen kijken met een gevoel van, Het was zwaar maar ik heb het gedaan het is goed zo! Een totaal verkeerde gedachte! Mijn leven ligt in scherven, vol met gebroken dromen. Wat rest mij nog als ex mantelzorger? De Eenzaamheid en de Bijstand? Mensen zullen stiekem fluisteren, Jammer,Hij is nooit egoïstisch genoeg voor zichzelf geweest,

Sta jij nu op het punt mantelzorger te worden voor je ouders of iemand anders? , luister naar mij! Hou het bij een paar uurtjes in de week, Laten we zeggen vier, Toch meer tijd nodig? Doe het niet! Geef een dikke middelvinger naar iedereen en bescherm je eigen vrijheid! Jou leven is namelijk ook nog belangrijk! Egoïstisch? Zeker! Maar dat kan je eigen leven redden!