Keuzes.

Johan Hockelmann 14 nov 2016

“Hij komt, hij komt, de eeuwige demonstrant.
Van Sinterklaas tot Donald Trump, hij is in ieder land.”

De keuzes die iemand maakt zorgen vaak voor gevolgen. Ik kies om links te gaan en mis dus rechts. Zo heeft een keuze ervoor gezorgd dat er binnenkort een land bestaat welke geleid wordt door een cavia die omhoog gehouden wordt door Donald Trump.

Niet meer van de televisie af te slaan. Op elke zender kwam hij voorbij. Zelfs bij Nickelodeon liet hij zijn ongezonde gezicht zien. Al was dit misschien om Dora het land uit te zetten, hij was er toch maar wel eventjes. Er waren maar een paar zenders die niks uitzonden van Donald Trump. Muziek zenders hadden daar helemaal geen behoefte aan. Maar om er niet helemaal aan voorbij te gaan zenden ze weer een concert uit van Donald Trumpet.

Momenteel zijn er rellen in Amerika. Voor het hotel waar Trump verbleef stonden honderden mensen om een tegengeluid te laten horen. Tientallen arrestaties en er is zelfs iemand neergeschoten vanuit een auto. En de politie maakte zich meer zorgen om te melden dat bij die schietpartij er geen enkele agent aanwezig was. Amerika wat doe je? Het is officieel, jullie hebben de wedstrijd verloren en daarom spelen jullie niet meer mee.

En natuurlijk was er in ons eigen land ook weer discussie over een man met bijzonder haar. Sinterklaas is namelijk weer in het land. Ook dit jaar begon de pieten discussie weer in april. Dit jaar is er gekozen om naast Zwarte Pieten ook Roetveeg Pieten en Witte Pieten in te huren. Er zijn veel mensen die het onzin vinden dat er ineens Witte Pieten rondlopen en zijn bang hoe we dit moeten vertellen aan de kinderen. Echter als het gelukt is om kinderen doen te geloven in een man of vrouw die door schoorstenen gaat om snoepgoed te strooien in een schoen, dan denk ik dat een ander verhaal er ook wel ingaat als zoete speculaas. Het is een keuze die je maakt. Of het nou witte mannen die door schoorstenen, door deuren of via de mail je schoenen vult, of een rijke, oranje reality ster die de komende vier jaar in een wit huis gaat wonen, maak een keuze.

Doorgaan met zeuren of accepteren.