Een nieuwe afwisselende dag

In de ochtend om kwart over 5 loop ik de draaideur door naar binnen. Yes, ik ben weer gearriveerd. Op mijn gepoetste pumps loop ik door en doe ik ondertussen mijn sjaaltje goed. Wat een prachtbaan, elke dag weer anders.
Het is merkwaardig om te zien hoeveel verschillende mensen er aanwezig zijn op de luchthaven. Jong en oud, verschillende nationaliteiten en de meeste met grote koffers om op reis te gaan.
Zoals elke dag, is de werknemer van de koffiezaak zijn best aan het doen om de rij werknemers en mij te helpen, en te voorzien van onze eerste bak koffie. Daarna loop ik door om op tijd met mijn werkzaamheden te kunnen beginnen. Onderweg liggen toeristen nog te slapen op hun bagage in de wachtruimtes, terwijl de ander haastig op de schermen aan het kijken is en op zoek is naar de vluchtgegevens. “Mevrouw, kunt u mij helpen? Waar moet ik zijn?” Zonder na te denken vertel ik waar deze passagier heen moet en help ik nog een paar passagiers. Na mijn koffie werk ik mijn lippenstift bij en is het tijd om te beginnen met werken.
Ik merk dat ik sinds een paar maanden alerter ben op wat er om mij heen gebeurd. Na de aanslagen in het buitenland vraag ik mij af of dit ook misschien in Nederland kan gebeuren. Onbeheerde bagage staat niet lang onbeheerd maar er word opmerkelijk snel voor gebeld en er staat al iemand bij om te verifiëren van wie de bagage is. Passagiers die zich anders gedragen worden aangesproken en vragen gesteld. Al snel blijkt dat de meeste passagiers iemand weg brengen of de weg niet weten.
Bij de ticketbalie staat een lange rij met boze passagiers omdat er een vlucht geannuleerd is. Bij de check-in balie staat ook een lange rij maar worden de passagiers vermaakt door clowns op stelten die een grappige act uitvoeren. Sirenes gaan af buiten en ik zie een ambulance voorbij rijden. Ondertussen zie ik een moeder met haar dochtertje haastig richting de paspoortcontrole lopen. Ik onderbreek mijn werkzaamheden en raap de bruine knuffelaap op van de grond. Ik ren er snel achter aan en kan net op tijd de knuffel aan het meisje teruggeven. De moeder kijkt me dankbaar aan.
Ik kijk op mijn horloge en kom tot de conclusie dat ik al klaar ben met werken. Ik zeg mijn collega’s gedag, trek mijn jas aan en verlaat de luchthaven weer door de draaideur.
Het zit er weer op, morgen weer een nieuwe afwisselende dag.