Een appeltje voor de dorst

[email protected] 7 nov 2016

Dagdromend staar ik naar buiten als er plotseling een autootje stopt voor de oprit en er een oud vrouwtje uitstapt en mijn tuin inloopt. Haar stokoude man achter het stuur laat de motor van het ook al bejaarde autootje vol van opwinding draaien. Verbaasd zie ik dat ze zonder op of om te kijken appeltje in mijn tuin gaat rapen! Deze brutale appel plofkraak is tot de puntje voorbereid want ze heeft een oude aardappelzak voor de buit bij zich. Wat zullen we nauw krijgen? Mijn huiskat kijkt ook verbaasd op, Die hangouderen ook van tegenwoordig ook! Tuig! Toen ik jong was deden ze dat nog niet! , Niks vragen! Waar moet het heen met deze dikke ik maatschappij! Woest doe ik mijn slofjes aan en storm naar buiten om deze ordinaire bejaarde dievegge bestraffend toe te gaan spreken. Dit kan ik natuurlijk niet over mij kant laten gaan!,

Kromgebogen aan het rapen heeft ze niks in de gaten,als ik kom aanstormen. Stoor ik schat !! , Ze schrikt zo dat haar kunstgebit er bijna uitvalt. Dag meneer!, Ben appeltjes aan het rapen, Kijk dit zijn namelijk hele bijzondere appels! Echt een oud ras, (en ze noemt een moeilijke lange Latijnse naam) , daar kun je heerlijke appelmoes van maken!, Witte wijn erbij! Smullen! Woon jij hier trouwens? Het is zo’n beeldig huisje en zo’n fijne plek hier, Als je het goed renoveert moet je eens kijken hoe mooi. Klopt mevrouw, Weet niet waar de liefde mij nog naartoe gaat brengen dus daar denk ik nog over na. Jongeman Daar hoef je niet over na te denken want je mag er zeker wezen net als deze appeltjes!

Onmiddellijk is mijn boosheid over deze appeldievegge verdwenen als de appelbloesem in april. Een compliment doet ook een man wonderen. Er liggen er hier genoeg dus als u nog meer wilt? Neemt u maar mee hoor! Nee dit is voor de appelmoes wel genoeg, Dankjewel! en haastig gaat het bejaarde Bony & Clyde er weer vandoor, mij in vertwijfeling achterlatend.

Heb besloten Peter R de Vries maar niet in te schakelen voor dit misdrijf, daarentegen
ga ik morgen wel de keuken in om eigen gemaakte appelmoes met witte wijn van een bijzonder oud appel ras met een moeilijke Latijnse naam te gaan maken. Nu eerst maar eens gaan rapen in mijn eigen tuin.