Die kleine dingetjes

RosaNijdam1998 17 nov 2016

starend en dromend kijk ik naar buiten vanuit mijn woonkamer, geconcentreerd op de regendruppels die naar beneden vallen en de wind die door de bomen waait. Ik kan uren lang blijven staren, dat is zo’n klein dingetje waar ik van geniet. Ja die kleine dingetjes maken mij al gelukkig. Luisteren naar de regen, volgend naar de wolken kijken hoe ze komen en gaan, en het zonnetje die ik verwarmend op me rug voel schijnen.

Met een seconde schiet ik uit mijn stoel. ”Shit! het is bijna 12 uur, ik ben al bijna te laat voor mijn trein naar school. vlug trek ik mijn jas aan, geef mijn hond biru een luchtkus ” tot vanmiddag beertje!”. terwijl ik naar buiten loop richting het station zie ik een bejaard stelletje, ik gok tussen de 70 en 80 jaar. Ik hoorde de mevrouw en meneer toevalig praten over het koude weer van vandaag. Ik begon mijn vaart wat te minderen omdat ik toch nieuwschierig was. ”Ondanks dat het best koud buiten is vind ik dit een van mijn favoriete seizoenen” zij ze tegen haar man. Met een glimlach op mijn gezicht kijk ik toe en dacht dat ik eindelijk niet de enige was die er zo over dacht. Al Die Nederlanders die klagen over het weer, dan is het te koud, dan is het te warm, dan is het te benauwd en sneeuw vinden ze ook niks. Maar nee deze mensen dachten er gelukkig anders over. En ja ik genoot er van dat ik dat hoorde, die kleine dingetjes, waar je zo’n glimlach van krijgt.
Ik werd al snel uit mijn gedachte gevist toen ik door had dat ik naar mijn trein aan het sprinten was. Die glimlach was weer gauw verdwenen en met vaart rende ik naar de trein.
Ik kom aan op het station en met teleurgestelde ogen zie ik mijn trein wegrijden.
malend ik mijn hoofd zit ik te piekeren dat ik niet had moeten treuzelen dan had ik mijn trein nog gehaald. Maar na een paar minuten piekeren dacht ik weer aan die 2 bejaarde mensen en mijn glimlach kwam weer op mijn gezicht. Terwijl ik diep inhaleerde en de koude lucht door mijn neus voelde, ging ik op het bankje zitten en deed mijn ogen dicht.
Ja hier word ik nou gelukkig van, die kleine dingetjes.