Aanmaaklimonade? Aankomlimonade!

[email protected] 21 nov 2016

Vandaag de dag mag je gewoon met roze haar over straat lopen, tatoogetakelde gezichtsversieringen hebben en een broek op half zeven hebben hangen. Maar o wee als je een paar kilo te zwaar bent, dan ben je wel het middelpunt van aandacht. Straten vol aangeklede spijkers, uitgemergelde smoothieslurpers, sommigen eten zoveel verschillende zaden dat ze bang moeten zijn dat er een snavel bij ze gaat groeien.

En ik? Ik ben te dik!

Sinds twee weken doe ik mee met een gezond gewicht programma van de gemeente waar ik in woon. Dan mag je dus naar een diëtiste (zo’n hele magere), waarvan ik denk dat als ze voorbij een vijver komt gelopen, de eendjes zelfs brood naar haar zullen gooien! Tijdens dat gesprek kwam gelukkig naar voren dat ik ongelofelijk goed eet, niet alleen qua hoeveelheid, maar ook qua ingrediënten, mijn te hoge gewicht dames en heren komt door wat ik drink! Nee, ik drink geen bier hooguit twee wijntjes in de week, maar mijn echte dikmaker is aanmaaklimonade!

Omdat ik vanwege diverse voedsel allergieën geen prik mag drinken heb ik zo’n 12 verschillende soorten aanmaaklimonade in huis. Daar drink ik, omdat ik veel drink, zo’n glas of 10 per dag van. Eh sorry daar dronk ik er 10 van, inmiddels ben ik op advies van diezelfde diëtiste overgestapt op water met citroensap, muntblad, rood fruit en eventueel wat cayennepeper. Wist ik veel dat er in ieder glas dat ik wegwerkte zo’n 4 suikerklontjes zaten. Dat zijn potverdorie 40 suikerklontjes per dag!

Een behoorlijke dikmaker! Goed, ik heb een lijn getrokken, tot hier en niet verder alleen een hele dikke streep door mijn drinken gezet. Vanaf nu zo veel mogelijk zonder suiker zodat ik gewoon lekker kan blijven eten. En aan de andere kant wil ik toch graag afsluiten met mijn credo: Een dikke streep is ook een lijn!