VOETBAL EN PANIEKPOLITIEK

NadaavC 27 okt 2016

Afgelopen zondag was het weer zover, Feyenoord tegen Ajax!
Ondanks dat ik moest werken had ik er zin in.
Dat ik er zin in had stond in principe ook los van de wedstrijd. Het had meer te maken met het krijgen van een wedstrijdbeeld n.a.v. Whatsapp.

Ons team heeft een groepsapp waar de touwtjes niet aan vast te knopen zijn.
Hierdoor is het volgen van wedstrijden leuker dan via televisie.
Als ik even niet op mijn telefoon keek had ik al weer minstens 70 berichten.
Dat komt ook omdat het halve team geblesseerd op de bank thuis bier ligt te drinken, maar dat terzijde.

Door het gescheld van de Feyenoorders hing ik als Ajacied binnen het kwartier al in de lampen op mijn werk. Toen mijn cliënten me raar aankeken en vroegen wat ik in hemelsnaam aan het doen was, begreep ik dat zij meer wisten. Maar als ik Whatsapp moest geloven stond Feyenoord al 3-0 achter! Niet dus. Ik kroop maar weer uit de lampen.

De klassieker was een mooie afsluiter, al had dat tikje van Kramer niet gehoeven. Als je echt een vent bent raak ‘m dan vol. Maar dan niet achteraf keihard "SORRY" roepen. Nu weet ik dat hij dat niet riep, maar zijn advocaat gaat dat ongetwijfeld zeggen.

Maar eerder die week gebeurde er iets waar ik eigenlijk gewoon een beetje boos van werd. Er werd weer eens een weekje Europees gespeeld, Europa League.
Ook AZ voetbalde, tegen Maccabi Tel-Aviv. Dat is op zich al bijzonder omdat Tel-Aviv in Israël ligt en zij Europees spelen.Maar een wedstrijd van AZ tegen Maccabi Tel-Aviv uit Israël brengt meer gezeik mee dan ik had verwacht. Jahanbakhsh speelde niet. De Iraanse voetbalbond waar Jahanbakhsh voor het nationale team uitkomt, is het nirt eens dat hij als Iranees tegen een Israëlische en dus Joodse club zou spelen.

Wat is dat voor kromme logica? Dus omdat Iran vind dat het niet kan is AZ gedupeerd.
Dat is ongeveer hetzelfde als dat een team uit Staphorst niet tegen Grasshoppers zou mogen spelen omdat ze het daar niet eens zijn met het wiet beleid. Heel flauw dus!

Maar Jahanbakhsh is trots, hij is de beste speler die ze hebben en dus is hij trots.
Maar als je echt zo’n grote speler bent dan wil je toch niet met zo’n land geassocieerd worden?
Zo trots dat hij niet tegen een Joden club wil spelen.

Ik ben benieuwd hoe AZ dat tegen Ajax gaat oplossen.