Vervreemding van de Nederland

mattie91 3 okt 2016

Vanochtend heb ik mij weer verbaasd door een aantal nieuwsberichten. Allereerst het bericht van Youness Mokhtar, spelend voor PEC Zwolle. Hij weigerde gisteren een verslaggeefster een hand te geven van FOX sport, nadat hij was uitgeroepen tot matchwinnaar. Ik vind dat PEC Zwolle deze speler duidelijk moet maken dat dit gedrag niet kan en ook een geldboete om dit punt duidelijk te maken. Ook vind ik dat de KNVB hier strenger in moet zijn. Want als professionals dit soort gedrag vertonen en het wordt geaccepteerd, wat denk je dan wat straks alle jonge spelertjes met islamitische achtergrond doen? Er is een grote groep mensen, die vinden dat Nederlanders hen niet accepteren en van hun vervreemden. Met dit gedrag zorg je er juist voor dat dit gebeurt. Iedereen mag geloven wat hij of zij wilt, dat betekent echter niet dat je de Nederlandse normen en waarden niet accepteert. Wil je in dit land wonen, dan houdt je, je ook aan die regels.

Voor mijn gevoel mag je steeds minder Nederlander zijn en moet je steeds meer het gedrag en normen en waarden van de allochtone groeperingen tolereren. De Jumbo heeft gisteren aangekondigd om na zwarte piet, ook Sinterklaas in de ban te doen. Zij vinden dat het een kinderfeest moet zijn voor iedereen en dat dit soort afbeeldingen er niet bij horen. Natuurlijk moet iedereen zich prettig voelen bij het vieren van dit kinderfeest, maar wanneer de Jumbo Sinterklaas in de bant doet, vind ik dat wij de Jumbo in de ban moeten doen. Vooral naar aanleiding van het bericht dat zij tijdens het Suikerfeest het geen probleem vonden om baklava uit te delen.

Wanneer je Sinterklaas wil vieren met een zwarte piet, ben je een racist. Wanneer je commentaar geeft op het feit dat de Jumbo zich meer islamiseert, moeten wij niet zo denken. Hoe meer wij dit soort kleine veranderingen accepteren in onze maatschappij, des te meer worden wij vervreemd van onze eigen cultuur met zijn eigen normen en waarden. De ombudsman kan hier over mee praten. Nadat zij een eenzijdig onderzoek naar buiten heeft gebracht dat zwarte piet niet kan, werd zij enkele uren later bedreigd. Het bedreigen valt niet goed te praten, maar een eenzijdig onderzoek geeft ook geen duidelijk beeld hoe het feest nu echt wordt gevierd en hoe iedereen dit feest beleefd. Hetzelfde als met de asielzoekerscrisis. Het is een kleine groep die schreeuwt en de aandacht krijgt, terwijl hele groepen jong en oud, allochtoon en autochtoon dit feest samen viert. De saamhorigheid is ver te zoeken