Hoe dom zijn mensen

Ik zat in de trein naar Den Haag en vroeg aan twee moslim meisjes (rond de 16 jaar) die tegen over mij zaten, de één met en de ander zonder hoofddoekje of ik een vraag mag stellen waarop zij instemde. Ik vroeg, “waarom zij wel en jij niet een hoofddoekje droeg”. Waarop degene zonder hoofddoek antwoorde, “dit is mijn eigen vrije keus”.
Waarop ik zei, een goede keus, waarop het meisje met de hoofddoek zei, wat heeft u tegen hoofddoekjes en geloof. Ik zei niets, dit is een vrij land en een ieder mag doen wat hij zelf wil. Ik vertelde haar dat in mijn bedrijf een moslima voor mijn werkte, echter zonder hoofddoek. Waarop zij vroeg, als zij een hoofddoekje had gehad had u dan haar ook aangenomen, waarop ik zei, nee, dan had ik er niet aangenomen. Dat kan en mag in een vrij land, wat zij eerder in het gesprek zonder meer beaamde. Zij vond de stelling niet juist en ik zei, conform een eerdere gerechtelijke uitspraak, dat een geloofsuitdraging niet bij mijn bedrijf past. Nu dat vond zij discriminatie of te wel deze moslima wil ons wat opdringen en van vrijheid van mening uiting was ineens niets meer over.
Zij vroeg mij of ik iets tegen de Islam had en zei, dat ik niets met de Islam had, waarop zij zonder een woord te wisselen haar plaats verliet en ergens ander ging zitten, waarop met andere meisje volgde.
Een oudere vrouw die het gesprek had gevolgd, was het niet met mij eens, dat mag, maar zij zei, in de Bijbel staan ook verschrikkelijke dingen, waarop ik zei, dat er de afgelopen 200 jaar geen enkele aanslag is gepleegd in de naam van de Bijbel of Jezus.
Naar ruim 20 minuten vlak voor dat de trein ging stoppen, kwam, heel geraffineerd de moslima met hoofddoekje op hoge poten naar mij toe en en ging heel hard praten dat ik haar had beledigt en bleef maar door ratelen en alle treinreizigers waren op haar hand, want waar haal ik het lef vandaan om haar te beledigen. Niemand maar dan ook niemand vroeg aan mij wat ik eventueel gezegd zou kunnen hebben, nee dit geraffineerde stuk moslima had haar zin. De opmerking die ik o.a. van een turk kreeg was, eigen volk eerst en nog meer van die domme opmerkingen.
Van hoor en weder hoor hebben deze treinreizigers nog nooit gehoord en heel naïef geloven ze wat die moslima zegt, daarom de titel, “hoe dom zijn mensen”
Grondwettelijk kan en mag de koran nog niet eens, daar Mohamed hierin oproep tot haat en moord.