De echte Killer Clowns

Met slaap in mijn ogen scroll ik rustig op Facebook. De zoetsappige verhalen die mijn vrienden delen maken plaats voor nieuwsberichten. Horror clowns. Hillary Clinton. Donald Trump. Bedreiging. Aanranding. Met een beetje pech zien we ook nog eens een tiental video’s van een zwaan die door de NS volgens vele niet netjes behandeld is.
De rage, overgewaaid uit het enige echte derde wereld land Amerika, verpest mijn rustige humeur. Clowns die voor de lol mensen bang willen maken. Kinderen de stuipen op het lijf jagen. Grote, brede en stoere mannen die op YouTube vlogs plaatsen over wat ze met een Killer Clown willen doen. Oude oma’s die in de plaatselijke supermarkt bespreken hoe ze van hun rollator een dodelijk wapen kunnen maken om zo’n Pest Pipo eens goed zijn oren te wassen zijn keiharde realiteit geworden. De Killer Clowns doen stof opwaaien.
Hillary Clinton doet dat momenteel niet. Zij vult een gedeelte van een van haar sprookjes-speeches met “de campagne is zo smerig, dat ik alleen nog maar katten gifjes wil kijken”. Ik moet haar gelijk geven, katten zijn ten alle tijden grappiger en leuker om naar te kijken dan de campagne-akeligheden die zij en haar tegenstander uitvreten. Ik word niet blij van alle rommel om de twee presidentskandidaten heen. Waarom richt je jezelf niet op de ideeën die jij voor het land hebt? Waarom negeer je de kinderachtige daden van de tegenpartij niet? Waarom moet het altijd zo godvergeten overdreven?
Waarom? Omdat een vrouw die bij haar man blijft, nadat er bewezen is dat hij vreemdgegaan is geen leider kan zijn. Ze heeft naar mijn mening namelijk geen ruggengraat.
Met geld om in te zwemmen, koop je alsnog geen karakter. Kijk maar naar de tegenstander van Hillary. Donald Trump heeft geld in overvloed en kan alleen maar roepen dat buitenlanders een gevaar vormen. Mexicanen zijn volgens hem allemaal verkrachters of drugssmokkelaars. Typerend dat iemand zoals hij, zich druk maakt over verkrachters. Wanneer wij namelijk zijn uitspraken eens in de gaten houden, komen we al snel tot de conclusie dat vrouwen gewoon “lekker vlees” zijn. Misselijkmakend zijn de twee presidentskandidaten in ieder geval. Welke zot stemt op zoiets? Wie kijkt er verder dan het mediaspektakel? Weet jij welke kandidaat het land de juiste kant op leidt?
Is de Amerikaanse Killer Clown misschien toch nog slimmer dan wij dachten? Zitten zij misschien stiekem achter deze twee idioten aan? Ik mag het hopen.