Simpel toch? Of niet?

Spletsj 5 sep 2016

Buitenlanders die naar Nederland geëmigreerd zijn, hebben dit uit vrije wil gedaan omdat het leven in hun thuisland niet volgens hun wensen was. Waarschijnlijk omdat hun regering destijds zo regeerde/functioneerde dat deze buitenlanders het zo slecht hadden, dat het geluk alleen nog maar in het buitenland te vinden was, in dit geval hebben zij vrijwillig voor Nederland gekozen. Sterker nog, velen van hen zijn genaturaliseerd tot Nederlander en hebben ook een Nederlands paspoort. Geweldig fijn voor deze mensen, ik gun iedereen al het geluk wat men hebben kan.

Wat ik ook begrijp is dat men altijd warme gevoelens blijft houden voor het thuisland, het is tenslotte jouw geboortegrond. Daarentegen begrijp ik er geen ene reet van dat men zo fanatiek kan reageren indien er een regering in het geboorteland wordt aangevallen, ontzet of omgegooid, jijzelf bent tenslotte het land ontvlucht omdat het beleid zo was dat je uit armoede weg moest. Sterker nog, waarvoor je van nationaliteit bent veranderd.

Intimidatie, vernielingen, bedreigingen, al dit soort zaken gebeuren in Nederland waar Nederland NIETS mee te maken heeft, waardoor Nederland niet beter of slechter wordt, maar wel met problemen geconfronteerd wordt. Onze maatschappij lijdt hieronder, wordt het niet gezelliger door op straat.

Inderdaad, vrijheid van mening en deze mag je verkondigen, maar doe dat dan op de plek waar het waarde, invloed en nut heeft, daar waar het gebeurd, in dit geval Turkije.

Wanneer men het zo eens is met een regering, haar beleid of ministers/presidenten, waarom verruilt men dan het luxe Nederland niet weer in en vestigt men zich daar dan weer? Het beleid etc. is zo goed dat men bereid is om in Nederland acties te voeren enzo. Lever het Nederlandschap weer in en emigreer. Niemand wordt verplicht om in Nederland te (blijven) wonen, niemand wordt verplicht om Nederlander te zijn of blijven.

Laten we de buitenlandse aangelegenheden in het buitenland laten en de binnenlandse in Nederland. Dit geldt nu voor Turkije, maar voorgaande jaren hebben we kunnen zien dat dat ook voor menig ander land geldt.

Mocht men er nu toch niet voor kiezen om in dat land te gaan wonen waar men zich in Nederland zo hard voor maakt, gebruik dan die energie om Nederland schoon en veilig te maken, waar iedereen en alles gelukkig en veilig naast elkaar kan leven. Dit heeft veel meer positieve invloed op hun leven dan de, in mijn ogen, nutteloze acties.

Maar ik zal wel simpel zijn of simpel denken.