NPO VS Paralympische spelen

Hans Pascal 12 sep 2016

NPO VS Paralympische spelen

Ik sloeg vanmorgen de krant(metro) open: 9 medailles voor Nederland op dag 1 van de paralympische spelen. Wat een geweldig nieuws op de vroege morgen, toch was blijdschap niet het hele gevoel dat overheerste deze morgen. Want waarom kunnen wij onze Nederlandse toppers niet live op TV zien?

Ik vind dit echt heel erg en dat is de reden dat ik deze column schrijf, want zijn de paralympiërs minder dan de ‘gewone’ olympiërs? Is dit niet discriminatie?

Het enige wat wij zien op TV is een samenvatting van 15 minuten. Hoeveel uur was de Olympische spelen op tv? Heel veel, zoveel dat ik het exacte aantal niet weet.
Wat ik wel weet is dat de NPO niets live op TV uitzend. Ik vind dat NPO zich hiervoor zeer erg moet schamen.

Is aandacht voor paralympische sporters al te veel gevraagd? Sporters die vanuit een handicap toch de drive vinden om hun passie ‘sport’ uit te voeren op het hoogste niveau. Hoeveel respect mag je voor deze topsporters hebben! Mijn respect hebben jullie in ieder geval, jullie drive is een voorbeeld voor velen!
Sporten is voor iedereen, hoeveel organisaties zijn er niet die dagelijks inspanningen hebben om ‘gehandicapte’ mensen te helpen en een kans te bieden om hun passie ‘Sporten’ te blijven uitoefenen. Hoeveel topsporters zijn hun voorbeeld, hun drive. Helaas kunnen zij hun helden niet zien schitteren omdat het niet wordt uitgezonden op televisie
Maar helaas kiest NPO niet voor deze toppers en hun fans, maar voor meer aantrekkelijke commerciële programma’s.

Staat er een bedrag op prestaties van onze eigen Nederlandse sporters? Hoeveel te kort doen jullie deze topsporters en alle mensen die ONZE toppers live op tv willen zien?

Sta op voor de Nederlandse sport, want hoe kan je de Olympische spelen uitzenden en niet de paralympische spelen, hoe schreef moet de verhouding zijn?
Wij, het Nederlandse volk willen onze sporters, onze toppers, en onze voorbeelden van doorzettingsvermogen live in actie zien. NPO zet alles aan de kant, dag 1 en 2 hebben jullie al gemist, maar er volgen nog vele dagen.

Wij zijn Nederland, Wij hebben ‘respect’ en willen graag onze toppers in actie zien!

NPO wordt WAKKER!