Lief vriendenboekje, papa is raar

Ratfish 12 sep 2016

Als knakker van veertig raak ik al een beetje vervreemd van wat de jongste jeugd bezighoudt. Vind ik zelf niet zo erg, maar je moet geen opgroeiende meiden in je nabijheid hebben als je zelf cool denkt te zijn. Papa is raar en heeft geen verstand van a: haar kammen, b: meidenmode, c: vloekende vloggers d: McFlurry.
Klopt helemaal, en onderwerpen a: en b: kan de opgroeiende meid van dienst gelukkig zelf al bij de hand nemen. Ze is echter nog maar zeven, en ondanks de groeiende sociale druk op school wens ik ze nog even uit de buurt te houden van Enzo Knol en McFlurry – in die volgorde.
Papa’s zijn dan wel ‘awkward’ en ‘uncool’, ze weten inmiddels wel wie ze zijn. Hoewel? Mijn dochter heeft zo’n vertederend vriendenboekje, waarin de hartsvriendinnen van de toekomst elkaar inprenten dat haar kammen, meidenmode, Enzo Knol en McFlurry tot de verworvenheden van deze samenleving behoren. Freek Vonk kan er nog net mee door, maar dat is vanwege de dieren.

Rare papa mag gelukkig ook in het vriendenboekje schrijven, en kwam erachter dat hij zichzelf helemaal niet zo goed kende. Bovendien wil hij niet dat zijn dochter voor schut staat. Ik heb een hekel aan Enzo Knol, McFlurry, meisjeshaar kammen en pas gescheiden schoolmoeders. Maar daar kan je in een vriendenboekje natuurlijk niet mee aankomen.
Gelukkig kan ik een beetje schrijven en de belangrijkste onderlegger daarvan is goed kunnen liegen. Dus wat staat er in het vriendenboekje van mijn dochter? Papa houd van Enzo en McFlurry, en een beetje van Freek en broccoli. Dat van die gescheiden schoolmoeders heb ik er gezien de doelgroep maar even uitgelaten. De reden dat ik dit overigens allemaal doorsta, beste lezers en lezerinnen, is echte liefde. Want wie is de liefste man op aarde volgens de eigenaresse van het vriendenboekje? Niet Enzo … Niet Freek, maar … PAPA. Nog even dan.