Is jouw lijf ook van de Staat?

petervanheiningen 14 sep 2016

Eindelijk is de kogel door de kerk. Eigenlijk door de hel. Onder aanvoering Pia Dijkstra heeft D66 er voor gezorgd dat alle inwoners van ons land in principe beschikbaar zijn als orgaandonor. Leve de verplichte donorregistratie.

Deze partij heeft al vaker de show gestolen op het gebied van leven en dood. Zo stond D66 aan de wieg van de Euthanasie. Wijlen Els Borst had daar in haar politieke actieve leven een lans voor gebroken.
En nu, zoveel jaren later heeft D66 opnieuw een bijzondere stap bereikt. Iedereen, groot en klein, wit en zwart, slim en dom, randstedeling en plattelander, autochtoon en allochtoon, Nederturk en Gülen-aanhanger, we moeten er allemaal aan geloven.

Als alles door gaat en de Eerste Kamer stemt eveneens met deze wet in, dan kan iedereen een brief of zoiets dergelijks van de Staat der Nederlanden ontvangen, dat jij orgaandonor bent. Wil je dat niet, dan dien je binnen tien dagen te reageren. Zo niet, dan kan het nooit meer veranderd worden. Leve D66.

Straks durft niemand meer te sterven. Voordat je het weet, of beseft, staan de chirurgen likkebaardend aan je bed ‘Zou ‘t hart nog goed zijn? Doet de lever nog zijn werk? Tjonge, die heeft veel huid’.
Zou zo maar kunnen, dat er een levendige handel ontstaat in allerlei organen. Of er worden (bewust) medische fouten gemaakt:’Och, mevrouwtje, we hebben per ongeluk een been geamputeerd’, of ‘Helaas, moesten we een nier verwijderen, die zat in de weg’.

Wat ik me wel af vraag, of dat op deze wijze mag. Als ik per brief door bijv Eneco benaderd wordt met daarin de vraag ‘Indien u geen energie van ons wilt afnemen, moet u binnen een week reageren’, dan is dat in strijd met de wet op diensten en colportage. Hoe zo eerlijk?

Het zal me niets verbazen, dat juist veel landgenoten aangeven geen donor te willen worden. Juist niet op deze manier. Mijn lichaam is toch van mij, van mijn ouders? Daar heeft de Staat niets voor gedaan. Ja, belasting innen en vrijheden inperken. Daar hebben mijn ouders zich dood voor gewerkt.

En is Pia Dijkstra zelf al donor? En Pechtold ook? Zou me niets verbazen, als deze roeptoeters stiekem geen donor zijn.
Mijn lichaam, mijn lijf, mijn eigen ik, daar ben ik zelf eigenaar van. Geen mens, geen Overheid die zich dat mag toe eigenen. Het is aan mij zelf en mijn geliefden om hierover te beslissen. Zelf hoef ik ook geen orgaan van een ander. Stel je voor, de hersenen van Rutte, of de lever van Wilders, of een nier van Erdogan. Moet er niet aan denken!