Iedereen weet wat apartheid is !

Harrie Schröder 14 sep 2016

We gaan weer terug naar apartheid niet zoals die bestond in Zuid-Afrika tussen zwart en blank maar in zich afscheiden van elkaar.
Bij het bekijken van het programma van Jeroen Pauw had ik begrip voor de agenten die niets deden in Zaandam , want laten we eerlijk zijn het zal jouw toch ook een rotzorg zijn als je agent was als de jongens op jouw politieauto gingen staan. Je mag ze alleen maar verzoeken om eraf te komen en niet zeggen dat ze moeten ophoepelen en een por geven met de wapenstok want dan kun je dat ding net zo goed thuislaten en die mobieltjes hadden ze ook uit de handen moeten slaan ,wij hielden het vroeger wel uit onze kop om de agent belachelijk te maken want dan had je er al een zitten.
Nee, ik geef de agenten groot gelijk laten ze het allemaal maar uitzoeken in Den Haag dus nu niet zeuren meer.

Bij het kijken naar het discussieprogramma “hart aber fair” op de Duitse zender werd al gesuggereerd dat Duitsland al afstevent op een samenleving van apartheid waar men; apart zwemmen, aparte scholen ,aparte wijken, aparte dokters etc heeft.
Het zorgt ook daar voor grote spanningen en juist die discussie mis ik hier in Nederland op tv.
In Duitsland heb je meerdere echte discussieprogramma`s zoals; hart aber fair maar ook Maybrit Illner waarin problemen benoemd worden .
Hier in Nederland heb je b.v. Jeroen Pauw , Buitenhof of Nieuwsuur maar die willen alleen maar vier of liefs vijf onderwerpen in een uur proppen en experts en analisten hun woordje laten doen zonder ook maar flink door te vragen .
Tja ,de jongens in Zaandam konden alles krijgen voor hun buurthuis en vervolgens sloopten zij dan alles en aan de andere kant wordt begeleid wonen voor die het nodig hebben afgeschaft dat soort dingen kun je niemand uitleggen.
En dat soort dingen mag men niet zeggen? bang voor een tweedeling in de samenleving? Opruiende taal?
We hebben geen tweedeling in de samenleving maar apartheid omdat men apart wil blijven concludeerde men in het Duitse programma .
Een Turkse meneer zei het treffend : wij hebben er hard voor gewerkt om erbij te mogen zijn maar ik weet twijfel of iedereen nu er wel zijn best voor doet.
Er is veel werk te verzetten voor onze programmamakers want wat mij betreft komen ze nog niet in de buurt van onze oostenburen en blijft men in Nederland ver achter met hun oppervlakkige programma`s.
Dus geen kritiek meer op de politie uiten, want zo een eerbaar beroep met veel gezag en uitstraling is het al lang niet meer.