Het zijn maar randverschijnselen ?

Harrie Schröder 6 sep 2016

Volgens de heer Pechtold van D66 zijn de criminaliteit en het asiel vraagstuk maar randverschijnselen en zijn er belangrijker vraagstukken die om een oplossing vragen , dan het niet meer kunnen organiseren van grote evenementen zonder dat daar gigantische veiligheids maatregelen voor zijn getroffen.
Tja bij thuiskomst, na een midweek Valkenburg en na het kijken van de uitslag van de Duitse deelstaat verkiezing waar de AFD 21% van de stemmen heeft behaald, kun je je wel voorstellen dat je die uitspraak van Pechtold toch raar overkomt. Nooit geweten dat die man zo ver buiten de werkelijkheid leeft. Nooit geweten dat die man nog nooit in kleine dorpen is geweest waar naamplaten en koperen potten van grafzerken zijn gestolen van dierbaren.
Maar wel zo praat als zijn Duitse collega`s telkens verkiezingen verliezen en dan beweren dat de PVV net als de Duitse AFD stemmers een protest stem is en de andere kiezers tevreden zijn met het gevoerde beleid ? toch een hele rare kronkel die uitleg.
Na een midweek Valkenburg waar je echt kunt genieten van het stadje en de gezelligheid al om is ,valt het toch vies tegen als je het gespeelde “ik ben ook iemand van het volk “theaterstukje. Waarin Rutte samen met zijn ministers in sporthemdje en jeans vrolijk wuiven naar ? want er waren geen mensen waar zij naar wuifden , ze hadden het afgekeken van andere wereldleiders ze staken een vingertje op naar iemand die er niet was ,het was allemaal nep.
En dan zegt zo`n Rutte ook nog eens dat de PVV staats gevaarlijk is ,tja dan breekt je klomp toch echt wel en kun je hem alleen maar adviseren om samen met Pechtold eens naar Valkenburg te gaan en daar eens tot bezinning te komen en vervolgen naar een middel grote stad te gaan waar de onvrede en chagrijn alleen maar toeneemt.
De heren en dames politici van de gevestigde orde klitten samen en luistert niet ,maar veroordeeld andere oplossingen. Net als nu in Duitsland vraagt men zich af “hoe houden wij de andere partijen buiten de deur”.
En nog nooit geweten dat onze en andere westerse landen zich zo de wetten zouden laten voorschrijven als nu het geval is. Gelukkig had en hebben de Engelse dat nu wel door en gaan hun eigen beleid bepalen en moeten wij ,hoe raar het ook klinkt, meer aan Europa bijdragen met minder landen in de EU ?
Maar gelukkig hebben we de Pechtoldjes nog die het ons wel even uitleggen dat we meer solidair moeten zijn.

Boudewijn de Groot zong het al "meneer de President slaap zacht".