Hé strevers, zullen we even wat meer ‘chillen’?

Na grote veranderingen in het leenstelsel is het rendement-studeren nóg belangrijker geworden. Probeer zo snel mogelijk je diploma te halen met zo hoog mogelijke cijfers! Vergeet niet nog wat activiteiten naast je studie te doen om je te profileren én zorg daarnaast voor een bijbaantje, zodat je studieschuld binnen de perken blijft. De overgebleven gaatjes in je overvolle google-agenda mag je vullen met wat sociaal gedrag… Toch wel leuk om je vrienden nog eens in het echt te spreken in plaats van via Whats-app. Enne.. probeer je ook je acht uur slaap per nacht nog te halen?

We moeten tegenwoordig ook ‘fitgirl’ en ‘fitboy’ zijn. De maand september overspoelt ons met aanbiedingen voor de sportschool en diverse bootcamp groepjes. Daarnaast moeten we natuurlijk ook gezond blijven eten, want denk erom dat suiker het nieuwe ‘vet’ is geworden; suiker zou ons vergiftigen en betekent het begin van het einde! (Tip: glutenvrij is ook helemaal hot-and-happening!) Ten slotte kun je je ogen tegenwoordig ook niet meer sluiten voor het dierenleed, dus probeer met je beperkte studenten-budget ook een beetje biologisch en diervriendelijk je inkopen te doen in plaats van plof-chicken tonight.

Al met al, de maatschappij, de media en wijzelf stellen onszelf veel te hoge eisen. Waar dit toe leidt mag duidelijk zijn.. Het schijnt dat je de ellende die dit teweeg kan brengen kan voorkomen door je lichaam en geest een uurtje in de week te dwingen om te ontspannen (bijvoorbeeld via zo’n hippe cursus yoga/pilates/meditatie/mindfulnes).

Moeten we nu allemaal collectief aan de yoga, of in een tussenjaar gaan backpacken in land ‘X’ om het gehaast en gestress in Nederland te ontvluchten? We kunnen er ook nú al wat aan veranderen. We hoeven niet op elk mogelijk gebied alles er uit hoeft te halen wat er in zit. Laten we in plaats van te rennen van je hoorcollege, naar je bijbaantje, naar de sportschool en in de supermarkt te zoeken naar de perfect rijpe avocado, wat meer ‘chillen’.

We kunnen die avocado immers ook nog een paar dagen thuis laten liggen om verder te rijpen, het heeft allemaal geen haast. Laten we het dit collegejaar iets rustiger aan gaan doen en genieten van, zoals ze zeggen, ‘de mooiste tijd’ van ons leven.

Dus vanavond allemaal lekker op de bank met een leuke serie en een zak suiker of vet!