EU en Boetes

steet009 6 sep 2016

EU en harmoniseren, dat is ongeveer hetzelfde. Alle regeltjes, die de EU bedenken, staan in het teken van de, door die geldverslindende, buitenaardse wereldvreemde Oppermalloten uit Brussel, verheerlijkte harmonisatie, teneinde voor een ieder één gelijk en eerlijk speelveld te creëren. Kunnen we goed gebruiken en is iedereen het mee eens. Nou, doe het dan ook, dat harmoniseren dan.
We bedoelen dan met die harmonisatieregeltjes niet, één en hetzelfde vermogen voor alle stofzuigers in heel de EU of een minimumleeftijd voor kinderen in heel de Unie om ballonnen op te mogen blazen of ruitenwissers voor automobielen, die in heel de Unie eenzelfde aantal slagen per minuut moeten maken, enz. enz. enz.
We bedoelen regels, waaraan we wel iets hebben, als ze centraal geregeld zijn: Zoals gelijk loon voor gelijk werk in de hele EU of gelijke belastingsoorten in de gehele EU.
Voor die onzinregeltjes hebben we dat hele, veel te dure circus in Brussel echt niet nodig.
Kan ons land meteen vele miljoenen besparen en misschien ook de zorg weer op het oude en alom aanvaardbare niveau herstellen.
Mevrouw Vestager, Eurocommissaris van mededinging, heeft nu een boete uitgedeeld aan Apple, omdat Apple over grote winst slechts minimaal Vennootschapsbelasting betaald in Ierland, zegt zij. De Ierse fiscus heeft de aangiftes echter gewoon gecontroleerd, akkoord bevonden, de vennootschapsbelastingaanslag aan Apple zelf berekend en opgelegd, maar Apple krijgt hier de boete! Klopt dat wel? Wat heeft Apple dan verkeerd gedaan?.
Ongeoorloofde staatssteun van Ierland, oordeelt deze mevrouw en beboet daarom Apple. Dat is op zich al vreemd, maar een boete van 13 Miljard is totaal van de zotte. Niet miljoen, maar meteen Miljard. En dan ook nog voor een vermeend vergrijp, dat de EU zelf al lang geregeld had moeten hebben, namelijk: Belastingen harmoniseren.