Voor de jarige

Greet Tulp-Zondag 15 aug 2016

Vandaag is het precies 65 jaar geleden dat je in mijn leven kwam. Het heeft een paar jaar geduurd voor ik me bewust werd van je bestaan, en nog langer voor ik begreep hoe belangrijk je voor mij was.
Je was er altijd, voor mij en met mij, door dik en dun. Jij was de enige mens bij wie ik helemaal thuis was. Bij jou kon ik altijd mezelf zijn, je accepteerde me zoals ik was.
Niet dat je alles van me accepteerde, ik kreeg op mijn donder als je vond dat ik iets niet goed gedaan had. Dat was altijd even slikken, maar meestal had je gelijk. Als ik vond dat dit niet zo was dan steigerde ik wel, maar we kwamen er samen altijd uit.

Je ging overal met me naar toe, door weer en wind en week nooit van mijn zijde.
Dankzij jou leerde ik van de leuke dingen genieten en de herinneringen daaraan een belangrijke plaats te geven vooraan in mijn geheugenkamer. De minder leuke tot ronduit verdrietige ervaringen die op mijn pad kwamen, heb jij me op de juiste manier leren verwerken. De waardevolle lessen die jij me geleerd hebt, zijn door de jaren heen een evenwichtig patroon gaan vormen in mijn bestaan.

Al mijn leerplichtige- en werkzame jaren heb jij me adviezen gegeven, die ik opvolgde als het me zo uitkwam. De dingen die fout gingen waren het gevolg van het niet naar jou luisteren, soms had het anders gemoeten of had het beter gekund, maar spijt vond je zinloos en daar was ik het in grote trekken mee eens. Leren van je fouten, verder gaan en niet blijven hangen in het negatieve, was het devies.
Veel mensen hebben mijn pad gekruist door de jaren heen, een aantal is verdwenen en een aantal is gebleven. Zij hebben allemaal een aandeel gehad in mijn karaktervorming, de een iets meer dan de ander. De blijvers zijn voor mij meer dan 24 karaats, ik hou van ze en zal ze altijd nodig hebben.

Staande op de tweesprong van werk naar pensioen kan ik met tevredenheid achterom kijken en met vertrouwen vooruit. Omdat ik grotendeels dankzij jou de persoon geworden ben, die ik nu mag zijn.
Want de allerbelangrijkste mens in mijn leven waar ik (maar geldt dat niet voor iedereen?) het meeste mee te maken heb en het beste mee op moet kunnen schieten, …………..ben ik.