Smerige HEMA-worsten en vunzige tompoesjes

Soms kom je iets tegen waarbij je denkt: is dit echt? Dat had ik laatst toen ik via Twitter las dat het Reformatorisch Dagblad een uitgesproken mening heeft over de nieuwe shirts van de HEMA. Op de shirts staan een worst en een tompoes, twee worsten of twee tompoezen, met een hartje ertussen, speciaal ontworpen voor de EuroPride die t/m 7 augustus wordt gehouden in onze hoofdstad. Een handige marketingtruc voor HEMA, liefhebbers kunnen openlijk laten zien op welke sekse ze vallen en de opbrengst gaat volledig naar de Gaystraight Alliances van het COC. Win-win-win.

Maar ho, wacht ff, smakeloos natuurlijk! Het ultramoderne en ruimdenkende Reformatorisch Dagblad trok aan de bel en nam contact op met de duivelse bedenkers om ze eens flink aan de tand te voelen over deze zonde. Na vraag 1 had de interviewer van het RD het meteen moeilijk. Op de waarom-vraag gaf HEMA een duidelijk antwoord, met de boodschap dat zij er ‘voor iedereen wil zijn’ en dat de opbrengst naar een goed doel gaat. De reactie van het RD: ‘De shirts zijn alleen in Amsterdam te koop.’ Wauw, oké. Het gaat over een goed doel en het RD begint, zonder reactie, ineens over de verkoopplaats. Alsof je aan je vriendin je nieuwe kleren laat zien en dat zij zegt: ‘De vaatwasser is nog vol.’

Toch was het RD daar nog slechts aan ‘t opwarmen. Woordvoerder HEMA: ‘Het is een leuk grapje, we willen de plan niet misslaan. Wie zou hieraan aanstoot nemen?’ Reactie RD: ‘De fatsoenlijke Nederlander…?!’ Het RD bepaalt even wat ‘de fatsoenlijke Nederlander’ is. Dat is iedereen die zich druk maakt om belangrijke zaken zoals worsten en tompoezen op een T-shirt omdat die te veel op geslachtsdelen zouden lijken. Dan weet je dat.

Het RD vervolgt: ‘De HEMA benadrukt er voor iedereen te zijn. Blijkbaar niet voor degenen die dit aanstootgevend vinden.’ Dit is dus blijkbaar echt een gedachtegang van iemand hè. Je moet er voor iedereen zijn, dus ook voor de mensen die dit niet leuk vinden. Maar goed, laten we het gewoon doen, speciaal voor onze vrienden van het RD: alles wat aanstootgevend kan zijn, moet weg. Geen rokjes en latexuniformen meer, geen zoenpartijen meer op tv, alleen nog Moffel en geen Piertje want die lijkt natuurlijk ook enorm op een penis, geen drugs in liedjes, geen knipoog naar iemand en al helemaal geen ijsjes meer likken in het openbaar.

Maar dan ook geen kleinzerige meninkjes over shirts met worsten en tompoezen a.u.b. Dat vind ik nou aanstootgevend.