Pokemon No!

Zoveel succes die de app Pokémon Go ook heeft, heeft iemand al gekeken naar de gevaren van het gebruik van deze app. Natuurlijk mensen komen meer buiten en ook aan meer lichaamsbeweging, maar wat zijn de risico’s voor ons als deelnemers van de maatschappij?

Tegenwoordig is het voor sommige mensen al moeilijk om zich aan de verkeersregels te houden en kunnen bestuurders (als ze gesnapt worden) met hun telefoon in hun handen tijdens het rijden een dikke boete krijgen, nu wordt dit nog indirect gepromoot, want ja, als Pokémon trainer wil je al die bijzondere en zeldzame Pokémons vangen, en trainen

Mijn eigen ervaring als weggebruiker is dat auto’s midden op straat stil staan, fietser die toch willen weten of hier eentje verscholen zit en midden op een fietspad ineens tot stilstand komen niet kijkend waar ze zijn en/of ze iemand anders in gevaar brengen, .
We nemen met z’n allen deel aan het verkeer en zijn op de hoogte van de risico’s ervan. Maar hoelang gaat het duren voordat de eerste slachtoffers vallen in het verkeer?, en hoe leg je het uit aan de nabestaande? Wat leren we onze kinderen wanneer we een app op een telefoon boven de veiligheid van anderen stellen?

In meerdere landen zijn er al bizarre ongelukken gebeurt tijdens het gebruik van deze app, van personen die van een rotswand zijn gevallen want de app had aangegeven dat net over die rand die ene “must-have” Pokémon verscholen zat tot aan iemand die neergestoken en beroofd was in een slecht verlichte straat en gek genoeg verder op zoek gaat naar Pikachu in plaats van een ziekenhuis.

Dat de App een grote hoeveelheid van internetdata en batterij verbruikt, heeft alleen positieve gevolgen voor de telecombedrijven, we zullen hun niet zo snel horen klagen, de negatieve gevolgen voor de portemonnee voor de ouders van de kinderen die het elk moment van de dag willen spelen is denk ik een ander verhaal.
Voor mij is de app Pokémon Go dus een Pokémon No!!

Ik kom zelf uit de generatie waarin Pokémon een hype was en ben ik bekend mee, maar ik vind de oude versie uit de jaren ’90 een stuk veiliger voor mezelf en voor mijn medemens, ik denk dat de oudere versie van het spel juist die nostalgie is voor de volwassenen….maar misschien niet de muziek die bij de oude versie erbij hoort…..na 20 seconden ernaar geluisterd te hebben, heb ik toch maar besloten om deze oude versie in stilte verder te spelen.