Lidmaatschap beëindigd !

Leen Smit 24 aug 2016

Een heel bijzonder lidmaatschap van ”de club van 199 azijnpissers”

Ik wist eigenlijk niet eens dat ik er lid van was, het scheen zo’n beetje automatisch te zijn gegaan. Je leest wat digitale kranten en plaatst zo af en toe eens een reactie. Totdat mijn aandacht werd gewekt door een column van de Turks – Nederlandse columniste Ebru Umar, over de mislukte culturele samenleving. Vooral de Turken (door haar Nederturken genoemd) moesten het ontgelden. Ik dacht zal ik eens een reactie plaatsen die ze misschien leest. Deed ze ook. Anderen ook, en dat heb ik geweten ! Lidmaatschap geaccepteerd.

Het was wel even wennen bij die club zeg, want de leden van ”de club van 199 azijnpissers” kunnen er wat van. Ervaring hebben ze, wauw !! Ze weten over alles en nog wat te reageren. Vooral over moslims,de islam,de Marokkanen,de Turken,de dubbele paspoorten, enz. Zelfs van Turkije weten ze alles af, behalve dat de president van Turkije Erdogan heet. Jammer, maar ze kunnen zijn naam nooit correct schrijven.

Ik werd zelfs genomineerd om voorzitter te worden, want als ik eens even niet schreef was hun reactie “we hebben nog niets van Leen Smit gehoord, hij zal toch niet ziek zijn” Gelukkig geen voorzitter geworden. Penningmeester was nog wel wat voor me geweest, al was het maar om ze een financiële poot uit te draaien.

”De club van 199 azijnpissers” bestaat zowel uit vrouwen als mannen. De meesten gebruiken een fake-facebook account, maar enkelen zijn “echt” en voor hen heb ik respect. Eerlijk is eerlijk, ik ben het met hen eens dat we het over veel oneens zijn, maar we blijven beschaafd reageren. Dat wil ik toch wel even duidelijk vermelden.

De overige leden zijn kort door de bocht met hun reacties maar helemaal niet beledigend, vrijheid van meningsuiting ! ”Leentje pedant, het orakel van Bellingwolde” of deze ”Even je pilletje nemen mannetje! ” Er zijn stakkers die maar één woord kunnen schrijven zoals “droplul”, “klootzak” of ”sterf”. Gelukkig kan ik er om lachen, wat een stelletje azijnpissers ! Een hééél bijzondere club: ”de club van 199 azijnpissers”. Psychiaters en psychologen hebben straks hun handen vol aan hun behandeling.

En daar ga ik nu mijn lidmaatschap van beëindigen.

Nu.nl onderdeel van Sanoma Media Netherlands Group gaat binnenkort stoppen met de reacties, omdat ze geen bijdrage leveren aan het geplaatste artikel. Zouden de Telegraaf en Metronieuws ook moeten doen. Wie weet, misschien lezen ze deze column wel.

Ik ben benieuwd.