Levels

EHBurgmeijer 16 aug 2016

Tegenwoordig is het meeste al wel opgewaardeerd naar de tijd anno nu. Zo bestaat de strippenkaart allang niet meer, maar gebeurt dit tegenwoordig ook al digitaal met een kaart. Het cassettebandje is ook zo’n ding die achterhaald is door de tijd. Vervangen door de cd, al zal onze zoon zijn wenkbrauwen fronsen bij de cd, zelfs die is al praktisch uit de tijd en zal hij deze ook al leren kennen al stukje geschiedenis of als onderzetter.

Toch blijft er een paar dingen die altijd hetzelfde blijven. Neem nou de ongesteldheid, persoonlijk heb ik hier lichamelijk geen last van. Maar anno 2017 zou er toch een appje van moeder natuur uit kunnen: "niets aan de hand! Veel plezier en tot volgende maand."

Leeftijd is ook zo’n ding. Het geeft alleen, net als bij gebouwen en auto’s, de datum van oplevering aan. Wanneer ben je oud of bejaard? De een is met 30 al oud terwijl een ander met 85 nog heel jong van hart is. Het geeft niet anders aan dan de ervaring die je op had kunnen doen in die tijd.

Dus om het weer van deze tijd te krijgen, zouden we eigenlijk afscheid moeten nemen van de leeftijd en overgaan naar levels. Na een jaar ervaring mag je weer een level verder.

Dus vanaf vandaag zit ik in level 37.