Kwartje

Geoffury 1 aug 2016

“Ik heb een nieuw doel in het leven,” zei hij. “Meer naar Hardstyle” –een elektronische muziekgenre voor de niet-ingewijden onder ons–“feesten gaan. Dat laatste festival was het beste feest waar ik ooit naartoe ben gegaan. Met of zonder X. We reden ernaartoe, althans die ene blonde gozer al helemaal volgepompt met van alles en nog meer reed. Af en toe liet hij het stuur los of ging 120. Dom, maar met de OV was langzamer. Daar aangekomen waren de andere twee al stoned of hyper en dachten dat meer zou helpen. En Ik pakte het slim aan.

En Ik nam mijn eerste kwartje”–een pil heeft vier kwartjes–"De anderen, een vriend van mijn tijd als ober en een willekeurig meid, en de blonde, gingen direct naar het hoofdpodium en los. Als ze niet los waren, namen ze meer. Ik begon rustig en ging eerst wat eten. Lichaam heeft voeding nodig om te feesten. Als je neemt en eet dan proeft het als zand. Natte kleverige drijfzand. En je wilt het niet naar binnenwerken–teveel moeite. De andere aten niet. Ze dronken wel. Ik nam mijn tweede kwartje. En ging los, luisterde naar de acts en liep rond. Sprak nog geen meid aan, te vroeg, te weinig energie of moed. Diner. Patatje zand. Had de helft weggegooid. Ondertussen filmde ik, maakte foto’s en her en der menig vrienden. Diner #2. Patat. Je weet wat daar mee was. Toen nam ik mijn derde, denk ik. En ik ging naar het hoofdpodium, stampte wat–ben verbaasd dat ik geen spierpijn heb, immers heb ik meer dan 24000 stappen gezet– en het was alweer tijd voor de final act en mijn favoriete artiest. Van dit moment.

Ondertussen was mijn vriend halfdood, verzorgd door de meid en vervolgens weer tot leven gewekt om meer te nemen en me te vergezellen voor de finale van dit epos. De blonde had het prima naar zijn zin–titanium lever, niets kon stuk. Ik nam mijne terminale kwartje. En stampte, ging los, had lol, met mijzelf, anderen en mijn trance en de euforie zelve. Je gevoel, vooral de positieve elementen, worden vergroot en er is niets zoals dat. En Ik zag een blonde engel. Sprak met haar. En ze had een vriendje. Ik nam een foto van haar, deelde het de WhatsApp groep, hier. In mijn geheugen was ze mooier. Sprak een ander aan, zij raakte me kont aan. Maar ik kon haar niet bekken. Ze ging weg. Het werd laat en we reden naar huis, althans blonde gozer reed. Dat was simpelweg dom. Geweldig feest, ik moet echt vaker gaan, man. Meer lol in het leven.”

“Zeker, nooit geweten dat een verhaal en lol bepaald kon worden door kwartjes."