HET VIESPEUKEN SEIZOEN

De hittegolf is begonnen en iedereen gaat weer wat naakter over straat. Als meisje van 20 met een uitgesproken kledingstijl raak ik dan nog al eens in de stress. Niets is ideaal. Afgelopen zomer heb ik de korte broekjes en rokjes ontweken. Dat heb ik de eerste weken van deze zomer ook gedaan. Weliswaar om naar gestaar en vunzige opmerkingen uit de weg te gaan. Ik vond dat ik moest stoppen met zeuren en het maar als compliment moest gaan zien. Dus daar ging ik dan met mijn ongemakkelijke harige witte beentjes, maar ik voelde wel de warme zomerbries langs mijn benen glijden.

Ik wandelde midden op de dag over straat en ik stopte even om op een berichtje te antwoorden. Een man komt aanlopen en stopt ook. Ik wandelde verder en de man zette de achtervolging in. Brabbelde wat vieze dingen tegen me. Ik voelde me wat ongemakkelijk, en normaal zou ik redelijk agressief reageren maar nu dacht ik: “je zet je muziek maar wat harder en houdt de pas erin.” Toen ik naar binnenliep waar ik moest zijn stopte hij pas met de achtervolging.
Later liep ik door de stad rond een uur of 11. Ik zie twee jongens mijn kant op komen en iets vies zeggen tegen een meisje dat langs fietste met korte broek, dus ik bereidde me voor. Er gebeurde iets onverwachts. De jongen die aan mijn kant liep bukte vlak voor mijn neus alsof hij z’n veters moest strikken om zo onder mijn rokje te gluren. Was ik even blij dat ik mijn moeders advies opvolgde en een degelijke onderbroek aan had. Zo snel als het gebeurde stond hij ook weer op. Tegen zijn vriend zeggend dat hij niets kon zien. Zonder zijn vaste veter opnieuw te hebben gestrikt.
Ik was wat moe en dus traag met reageren (misschien maar beter ook.) maar wat had ik hem graag een knietje in z’n gezicht gegeven. Of op z’n minst iets geschreeuwd want dan zijn ze altijd zo leuk verbaasd. (Excuses voor de agressiviteit.)

Als je blote benen hebt krijg je reacties. Maar hoe zouden ze reageren als ik even door mijn knieën zou gaan om tussen hun te korte broek door te gluren naar hun vunzige balletjes of misschien een zwoele opmerking over die lekkere harige tepeltjes maken. Nee ik ben geen feminist, maar jaar op jaar is het hetzelfde sinds mijn tietjes zijn gaan groeien.
Ik zou graag meedoen aan het viespeuken seizoen om alles weer gelijk te trekken. Misschien snap ik dan wat jullie doen en zal ik dan niet meer boos worden. Dus mannen kleed je wat naakter zodat wij ook mee kunnen doen. Zou leuk zijn denk ik, in plaats van fatsoen iedereen ranzig doen.