”Een ordinaire Vleeskeuring”

Maurice Doesborg 10 aug 2016

Waarom Tinder zo populair is? Omdat je met een simpele knop (gebaseerd op vaak niet meer dan 3 foto’s) beslist of een meisje het heeft of niet. Een ordinaire vleeskeuring wordt het ook wel genoemd. Ik geef toe Tinder is ook niet het crème de la crème van het internetdate. “Ik zou je doen” en “Hoe zwaar is een ijsbeer? Zwaar genoeg om het ijs te breken” is slechts een kleine greep van openingszinnen dat een gemiddeld meisje te verduren krijgt.
Op het moment dat je betrapt wordt op het hebben van Tinder gebruik je vaak maar de smoes: Ach, puur voor de gein joh, doe er toch niks serieus mee. Terwijl je ‘s avonds hevig “swipend” in je bed ligt, hopend dat je toch een match hebt met dat ene leuke meisje met blonde haren en blauwe ogen. Als het eenmaal is gelukt om het gesprek te openen, weet waar ze woont, wat ze studeert, en hoe verschrikkelijk ze het wel niet vindt dat haar buurman’s huisparkiet door haar kat is opgegeten, begint het serieuze werk; Hoe krijg je zo subtiel mogelijk haar nummer.
Als je echt wilt, kan je je ware liefde op Tinder vinden. Je kan er hele onderzoeken naar doen en het is wachten op de eerste Tinderbaby’s. Maar laten we eerlijk zijn, Tinder kan dan wel een ordinaire vleeskeuring zijn, maar dat maakt dat ene blonde meisje met blauwe ogen niet minder knap op.