Droeftoeters weg

Ratfish 3 aug 2016

Als professioneel sportliefhebber kan ik deze weken mijn lol op: geen zomerstop maar sportzomer; geen reces maar topprestaties. Niet langer Eva Wiessing van het Journaal, die met haar droeftoeter de beurzen omlaag kijkt, maar alle dagen goud! Goedgekeurd door de NOS, de staatsomroep die een ‘24/7 mega-operatie’ gaat uitvoeren in Rio.

Niet langer zeuren over overdoses condooms en gaten in de muur in het Olympisch Dorp (waaraan de Russische atleten natuurlijk veel gehad zouden hebben), maar frisse Hollandse jongens en meiden van stavast. Zoals Tom, die straks met spalk aan de ene arm en een meter bier aan de andere in het Heineken House staat te hossen. Wat een klasse, wat een passie!

Niet alleen de glorie van het vaderland telt, ook de jeugd. Anky mocht nog even voorbeschouwend hinniken in De Reünie, maar rijdt straks op haar gesponsorde Gazelle geëlektrificeerd weg van de Spelen, terwijl een instagrammende Lolita op een van haar hengsten springt. En dan hebben we het over Dafne nog niet gehad.

Dafne is niet langer van ons, maar van Nike. En dat betekent dat de gouden schoentjes van deze schuchtere prinses al voorbedrukt zijn. Mochten haar whereabouts onbekend zijn, dan zullen we daar nooit van horen. Nike is overal, zelfs in het Utrechtse Oog in Al. En het staat geschreven in de sterren: DAFNE WINT GOUD!